matesis
dedas

İTÜ Farrukh Mazhar kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu? Mazhar neden gündemde?

İstanbul Teknik Üniversitesi'ne misafir öğretim görevlisi olarak atanan Farrukh Mazhar sosyal medyada gündem oldu. Farrukh Mazhar kimdir, nereli merak konusu oldu. Peki, Farrukh Mazhar kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu? Farrukh Mazhar neden gündemde? İşte detaylar...
  • 17.07.2022 19:52
İTÜ Farrukh Mazhar kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu? Mazhar neden gündemde?

İstanbul Teknik Üniversitesi'ne misafir öğretim görevlisi olarak atanan Farrukh Mazhar sosyal medyada gündem oldu. Farrukh Mazhar  kimdir, nereli merak konusu oldu. 

Peki, Farrukh Mazhar kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu?

Farrukh Mazhar neden gündemde?

İşte detaylar...

İTÜ Farrukh Mazhar kimdir, nereli?

Doç. Dr. Aamir Hamid, Doç. Dr. Farrukh Mazhar ve Doç. Dr. Peyman Roodgar Saffari’nin nano sıvılar ve maddeler, hesaplamalı akışkanlar dinamiği, matematik, kompozit yapılar, nöral ağ ve havacılık alanlarında çalışmaları bulunan bilim insanları olduğu öğrenildi.

Eleştirilerin odağı olan Doç. Dr. Farrukh Mazhar, nöral ağ, havacılık, insansız hava araçları, tersine mühendislik uzmanlık alanlarında başarılı bir isim.

İHA motor pervanesi, tersine mühendislik, veri sınıflandırması ve nöral ağ alanlarında çalışmaları bulunan Mazhar’ın çalışmaları 111 kez alıntılanmış.

Pakistan vatandaşı olan Dr. Farrukh Mazhar, Pakistan’ın başkentindeki İslamabad Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi mezunu ve aynı zamanda öğretim üyesi.

Bu üniversite, dünyadaki en iyi 334. Üniversite olarak kayıtlarda geçiyor.

Yabancı öğretim üyelerinin İstanbul Teknik Üniversitesi’nde misafir öğretim elemanı olarak görev yapması, birçok kişinin sert tepkisine neden oldu.  

Neden gündemde?

Misafir araştırmacılarla ilgili İTÜ’den açıklama geldi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, İTÜ'nün içinde bulunduğu birçok uluslararası akreditasyon ve araştırmacı değişim programı dolayısıyla dünyanın birçok bölgesine misafir araştırmacı gönderirken bir yandan da bünyesinde çok sayıda yetkin akademisyeni ve araştırmacıyı belirli bir süreliğine misafir olarak barındırdığı belirtildi.

Yorum Yaz