tatlidede

Kabine Toplantısı ne zaman? Saat kaçta, hangi gün yapılacak? Kabine Toplantısı tarihi?

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği kararları açıklayacak olan Kabine toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Hangi gün, saat kaçta olacak? Kabine Toplantısı'nda hangi kararlar alınacak? Vatandaşların pek çok konuda merak ettiği gelişmeyi çözüme kavuşturacak olan toplantı ile ilgill son gelişmeler...
  • 25.04.2021 17:58
Kabine Toplantısı ne zaman? Saat kaçta, hangi gün yapılacak? Kabine Toplantısı tarihi?

Ramazan ayında yaklaşık iki haftalık kısmi kapanma süreci geride kalırken gözler Kabine Toplantısı'na çevrilmiş durumda. Liseliler sınavlarının iptal olmasını beklerken, esnaf rahatlama talep ediyor. Diğer yandan sağlığını düşünen vatandaşlar ise Ramazan Bayramı'nda tam kapanma uygulamasına geçilmesini istiyor. Amaç ise Türkiye'yi daha ferah yaz aylarına kavuşturmak...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN SON DAKİKA?

Kabine Toplantısı en son 13 Nisan 2021 tarihinde yapılmıştı. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı güncel olarak 26 Nisan 2021 Pazartesi günü (Yarın) toplanacak. Toplantının saatiyle ilgili bilgi verilmezken kararların iftardan önceki bir saat diliminde alınması ve açıklanması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINACAK? (GÜNCEL 26 NİSAN 2021)

En son yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından Türkiye 'kısmi kapanma' uygulamasına geçmiş, dışarı çıkma saatleri akşam 19:00 sabah 05:00 arasına çekilmişti. Ayrıca hafta sonu yasakları tekrar geri gelmişti.

Yarın yapılacak kabine toplantısında Ramazan Bayramı'nı da içine alan süre zarfından neler yapılacağı ile ilgili kararlar alınacak. Alınması beklenen kararlar ise şu şekilde:

  • Yaz aylarında vatandaşların daha rahat vakit geçirebilmesi için Razaman Bayramı'nda tam kapanma uygulanacak.
  • Bayramlaşma merasimi yapılmayacak. Aile ziyaretleri iptal olacak. Vatandaşların tokalaşmasına müsaade edilmeyecek.
  • Dört günlük süre zarfından tüm Türkiye genelinde yasaklar aynen uygulanacak.

TAM KAPANMA KARARI ALINACAK MI?

Yarınki toplantıdan tam kapanma kararı çıkması bekleniyor. Aksi halde ülkemiz ciddi vaka artışlarıyla karşı karşıya kalabilir. Tam kapanma, belli bir süre için vatandaşların evlerinden çıkmamasına yönelik alınan karardır. Bu süreçte sadece güvenlik görevlileri, sağlık çalışanları, basın mensupları ve yeme-içme-gıda sektöründe çalışanlar gibi istisna bölümler dışarıda yer alır.

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz