Kaçırılan genç kadının babası yetkilileri duyarsızlıkla suçladı
Kızıltepe'nin Atatürk Mahallesi'nde lise öğrencisi Sümeyye Eren isimli geç kadının kaçırıldığı iddia edildi.
Mardin'in Kızıltepe İlçesi Atatürk Mahallesi'nde, lise son sınıf öğrencisi Sümeyye Eren'in (19) kaçırıldığı iddia edildi. Eren'in babası Fewzi Eren, kızının 27 Nisan günü Kızıltepe'nin Yaylı köyünde (Qews) ikamet eden Şehmus Özdemir, Ferhat Özdemir ve Ferhan Özdemir tarafından silah zoru ile kaçırıldığını iddia etti. Kızının kaçırıldığı esnada yaralandığını belirten baba Eren, "Kızım o gün evde idi. Okul arkadaşı olan ve bizim mahallede oturan Fatma adındaki arkadaşının ders çalışmak için çağırması üzerine evlerine gitti. Orada arkadaşının kardeşinin elinin bıçakla yaralanması üzerine arkadaşı Fatma ile birlikte Fatma'nın kardeşini sağlık ocağına götürmek için evden çıkıyorlar. Evden çıktıktan sonra sokak başında 33 NNH 55 plakalı siyah bir arabada bekleyen Şehmus Özdemir, Ferhat Özdemir ve Ferhan Özdemir isimli şahıslar tarafından kaçırılıyor" dedi.
'Kızımın yaralı olabilir'
Kızının Şehmus Özdemir ve yanındakiler tarafından takip edildikten sonra ateş açılarak korkutulduğunu ve zorla arabaya bindirildiğini, görgü tanıklarının ifadesi üzerine öğrendiğini belirten baba Eren, "Fatma, Şehmus'un arkadaşıymış. Meğer Şehmus bunların hepsini planlamış ve öylece sokak başında bekliyormuş. Bunlar evden çıktıkları gibi Fatma, Şehmus'u arayarak evden çıktıklarını söylüyor ve bu esnada Şehmus onlar araba ile kızımı takip ediyor. Kızım o sırada onları fark ediyor ve kaçmaya başlıyor. Onlar da aracı durdurarak bir el havaya daha sonra da kızımın ayağına ateş ediyor ve kızım düşüyor. Daha sonra bunlar kızımı apar topar arabaya koyarak kaçıyorlar" dedi.
'Görgü tanıklarının ifadesine rağmen halen hiçbir gelişme yok'
Kızının kaçırılma olayını gören mahalle sakinlerinin de kızının zorla kaçırıldığı bilgisini emniyete vermelerine rağmen Fatma ve Ferhan Özdemir'in serbest bırakıldığını belirten baba Eren, "Fatma kaçırılma planını Şehmus ile beraber yaptıklarını emniyette söylemiş. Ferhan Özdemir ise buradaki Şehmus Özdemir'in babasıdır. Ve oda aynı şekilde ifadesinde oğlu ile beraber silah zoruyla kızımı kaçırdıklarını anlatmış. Yani hepsini kabul etti. Ama buna rağmen ikisi de serbest bırakıldı" dedi.
'Kızım hala kayıp ve hiç bir şey yapılmıyor'
Olay sonrası Fatma isimli kişinin babasıyla tartıştığını ve bunun üzerine evden kaçtığını söyleyen Eren, Ferhat Özdemir ve Şehmus Özdemir'in hala bulunamadığını belirtti. Defalarca Akıncı Karakolu, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık ve Valiliğe başvurmasına rağmen kızının halen bulunmadığına vurgu yapan Eren, "Emniyette, Fatma ve Ferhan olayı kabul ediyor ve itiraf ediyorlar. Ama buna rağmen ikisi de serbest bırakılıyor. Kızım silah zor ile kaçırıldı ve ben onun yaralı olmasından endişe ediyorum. Ama buna rağmen defalarca Akıncı Karakolu'na, İlçe Emniyetine, Kızıltepe Kaymakamlığı'na, Mardin Valiliği'ne başvurmama rağmen hala bir şey yapılmıyor" diye konuştu.
'Lütfen daha kötü şeyler olmadan kızımı bulun'
Kızını kaçıran Özdemir ailesiyle geçmişten bir husumetlerinin olduğunu aktaran Eren, "Kızımdan 27 Nisan'dan bu yana haber alamıyorum. Onu silah zoru ile kaçırıyorlar ve kimse konu hakkında hiçbir şey yapmıyor. Ben burada aile fertlerini zor tutuyorum. Yetkililer artık sesimizi duysun. Bu olay kanla sonlanmadan kızımı bulsunlar" ifadesinde bulundu.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumEvet dostlar devletsizlik çok kötüdür. Devlet bu günler için vardır. Dara düşen vatandaşın hakkını teslim etmelidir. Yarasını sarmalıdır. Kaçırılan kızını bulmalı ve suçlulara gereken ceza verilmelidir. Yoksa iki tüfek alıp dağa çıkmakla devlet olunmaz. TC devletimizi destekleyelim ve vatandaşımızın kızının bulunmasında el ele çalışalım.