Kadın Dayanışma Merkezi açıldı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, kadınlarla ilgili sosyal, psikolojik, kültürel ve ekolojik konulara yönelik sorunlara çözümler getirmeyi amaçlayan Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
‘Kadın yaşamdır, kadın gelecektir’
Eş başkan Türk de, bir ülkede eğer kadın yaşamın sosyal, ekonomik, kültürel çalışmaları içerisinde yer almazsa o ülkede demokrasinin gerçekleşemeyeceğini vurgulayarak, “Biz bu nedenle kadın yaşamdır, kadın gelecektir, kadın özgürlüktür diyoruz. Bunun mücadelesi ile ancak istediğimiz hedeflere ulaşabiliriz. Dünyanın hiçbir yerinde kadının özgür ve siyasetin içinde olmadığı bir ülke asla ve asla güçlü olamaz, demokrasi gerçekleşemez. Bu nedenle bugün kadının hem siyasette, hem ekonomide, hem de toplumsal meselelerde yerini alması konusunda mücadele ediyoruz. İnanıyoruz ki kadınlarımızda kendi geleceklerini kurmak için büyük çaba içinde olacaktır” ifadelerini kullandı. Türk, Kadın Dayanışma Merkezi’nde sosyal, eğitim, kültürel ve ekolojik çalışmaların gerçekleştirileceğini söyledi. Türk ayrıca “Büyük bir coşkuyla buraya açmayı düşünüyorduk ama çok iyi biliyorsunuz ki bugün Nusaybin’de, Cizre’de katliamlar yaşanıyor. Halkımızı sindirmeye, terbiye etmeye yönelik adete büyük bir baskı ve insanlık dışı muamele ile karşı karşıyayız. Ama inanıyoruz ki bizlerin mücadelesi ile hak ettiğimiz demokratik özgür geleceği yakalarız” dedi.
Milletvekili Demirel ise, Mardin’de bir kadın kurumunun yürütülmesinin önemine değinerek, “Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde kadınların bu kurum içerisinde daha fazla örgütlenerek direnişte daha fazla yer alacaklarını umuyorum. Ve bu mücadelenin bir parçası olan kadın kurumlarımızda yaşamın bir bütününü ören kadın yoldaşlarımız olacaktır. Kurumumuzu Nusaybin’de direnen kadınlarımıza adıyoruz. Kadın dayanışma merkezimizde kadın politikalarının yerel yönetimde ve Mardin’de gerçekleşmesi için bütün kadınlarımızı sahip çıkması ve dayanışma içinde olması, burada örgütlenmesi ve güçlenmesi gerekiyor” dedi.
Konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesini Eş başkan Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediye Eş başkanı Sevinç Bozan ve Mardin Barış Anneleri Meclis Sözcüsü Celile Özen kesti. Eş başkanlar ve vekil Demirel, Arin Kadın Merkezi’nin ürünlerinin bulunduğu standı ve kadın merkezini gezerek bilgi aldı.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumsahi ne oldu şu açlık grevi falan .Götürün kebapları gizli gizli sizi gidi özgürlükçüler sizi. Bu kadar eylem yapacağınıza bari gidin bir şeyle üretin kitap okuyun. Daha önce halay falan çekiyordunuz ne güzel o da kalmadı yahu.