matesis
dedas

Kadınlardan Taciz İddiası Hakkında Suç duyurusu

Mardin’deki Kadın örgütleri, kadın milletvekili ve kadın belediye eşbaşkanları Mardin Büyükşehir Belediyesinde görevli bir polis memurunun bir kadını taciz ettiği iddiası hakkında “Cinsel Taciz ve Görevi Kötüye Kullanma” yönünde suç duyurusunda bulundu.
  • 16.05.2019 14:13
Kadınlardan Taciz İddiası Hakkında Suç duyurusu

İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin, HDP Milletvekili Ebru Günay, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Figen Altındağ, HDP Mardin İl Örgütü, Şahmaran Kadın Platformu, Rosa Kadın Derneği, TJA ve bir çok kadının katılımıyla, Mardin Büyükşehir Belediyesinde görevli bir polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Mardin Adliyesi’nde bir araya gelen kadınlar suç duyurusu öncesi ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Avukat Jiyan Abdüssemedoğlu, polis memuru E.U.’nun bulunduğu makamın gücünü kullanarak, aynı şirketin kadın çalışanına daha iyi bir görev vaadi ile alenen tacizde bulunarak fuhuş yapmaya telkin ettiğini ileri sürerek, ses kayıtlarına yansıyan konuşmaların olayın oldukça çetrefilli ve çok kapsamlı kirli bir örgütlenme olduğunu ve başka bir çok kadın çalışanında bu tür muameleye maruz kaldığına işaret etti.

Abdüssemedoğlu, belediyeye atanan kayyumlarla birlikte kapatılan kadın kurumları ve KHK’lerle işten atılan kadınların kamusal alanın dışına atılarak bir nevi tecride maruz bırakıldığını öne sürdü. Türkiye’nin imzacı olduğu Avrupa Konseyinin İstanbul Sözleşmesini hatırlatan Abdüssemedoğlu, “Kadına yönelik her türlü şiddetin kavuşturulması, soruşturulması ve yargılanması konusunda kesin hükme sahiptir. Mardin Adliyesinde suç duyurunda bulunduk. Kadın arkadaşımızın hukuken ve psikolojik olarak yanındayız ve davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

 

 

.

Yorum Yaz