Nusaybin Moryakup Mahallesinde kurulan seçim bürosunun açılışını Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kahraman, Nusaybin Adayı Mehmet Ali Tekin ve İl başkanı İbrahim Fide yaptı.
Nusaybin ilçe başkanı Osman Doğru ve Mardin İl başkanı Fide'nin açılış konuşmasından sonra açıklamarda bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kahraman, seçimlerin yerel seçimden çıkarak iktidarın ve başbakanın ayakta durma seçimine dönüştüğünü belirtti.
17 Aralık'ta yapılan operasyon aslında Türkiye'ye yapılan bir operasyon olduğunu kaydeden Kahraman şöyle konuştu:
"Bu operasyon Ak Parti üzerinden Türkiye'ye yapılan bir operasyondur. Halkımız bu oyunun farkına vardı ve bunu bozdu. Biz Mardin Halkı olarak Nusaybin halkı olarak huzur istiyoruz. Bizi engellemeye çalışanlar aslında huzurumuz engellemeye çalışıyor. Bizi engellemeye çalışanlar çözüm sürecini engellemeye çalışıyor. Bizi engellemeye çalışanlar Türkiye'nin bölünmesini istiyor. Hepimiz kardeşiz ve bütün olarak kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu çözüm süreciyle ilgili kim ne oyun yaparsa yapsın kim hangi hilelere başvurursa vursun bütün dünya toplansın, uğraşsın biz asla vazgeçmeyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz."
Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Kahraman ve Nusaybin adayı Tekin daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ziyaret etti.
Suriyelilere yönelik eğitim veren bir okulu da ziyaret eden Kahraman ve Tekin daha sonra esnafları ziyaret etti.