tatlidede

Karayipler'de volkan alarmı! Elektrik kesintileri ve kül fırtınası meydana geliyor...

Karayipler'de Saint Vincent ve Grenadinler'de yer alan La Soufrière isimli aktif bir volkan 'patlama belirtileri' gösteriyor. Bölgede elektrik kesintilerinin meydana geldiği ifade ediliyor. Peki son gelişmeler neler?
  • 11.04.2021 18:58
Karayipler'de volkan alarmı! Elektrik kesintileri ve kül fırtınası meydana geliyor...

Cumartesi günü La Soufriere'den yayılan gürültülü sesler halk arasında panik yarattı.

Başbakan Ralph Gonsalves, volkana yakın oturan sakinlerin tahliye edilmesi için emir verdi.

Ülkenin Ulusal Acil Durum Yönetimi Örgütü (NEMO) Pazar sabahı erken saatlerde "ülkenin çoğunluğunun güçsüz ve külle kaplı" olduğu "bir başka patlama belirtesi" olduğunu kaydetti.

Açıklamada "Şimşek, gök gürültüsü ve gürlemeler. Ülkenin büyük bir kısmı güçsüz ve külle kaplı." ifadelerine yer verildi.

Raporlara göre adanın bazı bölgelerinde görünürlük son derece sınırlıyken, adanın güneyindeki başkent Kingstown'da - yanardağ kuzeyde - kül ince bir toz pusuna neden oldu.

Cumartesi gününden itibaren tahliye emri verilen bölgelerde yaklaşık 16.000 kişi yaşarken, 3.000 kişi geceyi COVID-19 protokolleri nedeniyle aldıkları tahliye sayısına sınır koyan barınaklarda geçirdi.

Kül, birçok uçuşun iptalini zorladı ve görüşün zayıf olması sebebiyle bazı bölgelerde gerçekleştirilen tahliyeleri sınırladı.

Halka kapalı alanlarda kalması tavsiye edildi.

 

Editör: Muhammed Gülhan

Yorum Yaz