tatlidede

Katliama yürüyüşlü bir tepki de Derik'ten

Derik ilçesi' nde de, Ankara’da Barış mitingine yönelik yapılan bombalı saldırı ve katliam, yüzlerce yurttaşın katılımıyla düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.
  • 12.10.2015 16:21
Katliama yürüyüşlü bir tepki de Derik'ten
Mardin’in Derik ilçesinde, Ankara’da Barış mitingine yönelik yapılan bombalı saldırı sonucu 128 kişinin yaşamını yitirmesi ile yüzlerce kişinin yaralanması olayını gerçekleştirenleri kınamak için düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi. Eylem nedeniyle DBP Derik İlçe binasında bir araya gelen yüzlerce vatandaş , buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar,”Şehitler ölmez”,”Katil Erdoğan” ve “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganlarıyla yürüdü.

Güvenlik güçlerinin herhangi bir olayın meydana gelmemesi için Ak Parti ilçe Başkanlığı binası ile Kaymakamlık konutu önünde önlem aldığı görülürken,Derik Belediyesi Binasına da Siyah bir bez asıldığı görüldü.

Toplanan grup HDP-DBP binası önünde toplanarak Kale Mahallesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı’ nına kadar sloganlarle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş ardından asın açıklaması yapıldı.Basın açıklamasını yapan DBP Derik İlçe Başkanı M. Şerif Kıran "Katliamı gerçekleştirenleri ve amaçlarını bildiklerini" belirterek,”Katilleri 18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz. Bu katliamlarla, diktatörlüğe direnen halkımızın iradesini kırmayı hedefliyorlar. Bu anlamda bizi yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz! Asla korkmayacağız, yılmayacağız. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız.” dedi.

Açıklamanın ardından Ankara da yaşamlarını yitirenlerin anısına 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar eşliğinde HDP-DBP parti binasına kadar yürüyüşlerini olaysız bir şekilde tamamladılar.

EMRULLAH KARAKAŞ / MARDİNLİFE

Yorum Yaz