Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremle birlikte 10 il ve bir çok ilçede büyük bir yıkım ve can kaybına neden olan depremin ardından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatarak, ayni yardımları affet bölgesine ulaştıran Derik Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, depremin ardından ilçeye yerleşerek barınan depremzedelerle dayanışmasını sürdürüyor.
İlçede hayırsever vatandaşların evlerini tahsis ederek barınma imkanı sunulan depremzedeleri ziyaret eden Derik Kaymakamı/Belediye Başkan vekili Evren Çakır, depremzede vatandaşları evlerinde ziyaret edip, depremzede çocuklara oyuncaklar armağan edip, çocuklarla oyunlar oynayıp, yaşadıkları tramvadan kurtulmaları için gerekli imkanları seferber ediyor.
Hatay, Malatya, Adıyaman’dan gelerek Derik'e yerleşen aileleri sık sık eşiyle birlikte ziyaret ederek kendilerini yalnız bırakmayarak, moral desteğinde bulunan Kaymakam Çakır, Depremzede ailelere ikamet ettikleri adreslere her gün üç öğüün sıcak yemek ulaştırıldığını, Çocuklarının ekiğitiminin aksamaması için gerekli tedbirlerin alındığını, sosyo-terapi, psiko-terapi ile birlikte gerekli bütün ihtiyaçların karşılanmaya çalışıldığını söyledi. Kaymakam Çakır, depremzede vaytandaşlara;
"Ülkemiz asrın büyük felaketi ile karşı karşıya kaldı. Ülkemiz güçlüdür. Bugüne kadar olduğu gibi bu büyük affetin de üstesinde hep birlikte büyük bir dayanışma göstererek, şehirlerimizi yeniden inşa edeceğiz, dayanışmamızı arttırarak yaralarımızı hep birlikte saracağız. Devletimizin bütün imkanları ve kurumlarıyla her zaman depremzedelerimizin yananındadır. Kapılarımız sonuna kadar deprem mağduru kardeşlerimize açıktır" dedi.
Yorumlar
0 yorum