KESK, Mardin'de Grevde
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, 2014 yılı bütçesinin katılımcı ve demokratik olmasını talep ettiklerini belirterek bir günlük iş bıraktı.
Mardin merkez başta olmak üzere, ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarda grev etkili oldu. KESK tarafından hükümete uyarı anlamında bir günlük greve sendika içişleri katıldı.
KESK'in Türkiye genelin-de bir günlük iş bırakma eylemi kapsamında eyleminin etkili ol-duğu illerin başında Mardin gel-di. Mardin ve ilçelerinde birçok kamu kurum ve kuruluşu grev nedeniyle çalışmaları askıya aldı.
KESK tarafından günlerdir hazırlıkları yapılan bir günlük "uyarı" amaçlı iş bırakma eyleminin yapıldı. Mardin ve bağlı ilçeler ile beldelerinde etkili olan ve "Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz" şiarıyla gerçekleşen iş bırakma eylemine nedeniyle özellikle hastanelerde olası acil durumlara karşın, Acil Servis Üniteleri'ndeki personeller iş bırakmadı.
KESK hizmet binası önünde bir araya gelen KESK Mardin Şubeler Platformu üyeleri, Yenişehir Karayolları Parkı'na kadar yürüdü. Burada çeşitli döviz ve pankartlar açan grup, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Can Yıldız, 2014 yılı bütçe görüşmelerinin istihdam ve kaynak oluşturmaktan uzak olduğunu savundu. Emekçilerin birikimlerine el konulduğunu ileri süren Yıldız, "İnsanların sömürülmediği, bir insanın insanı sömürmediği, hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği, insanların açlıktan ölmediği; çocukların savaşlar sonucunda anasız babasız kalmadığı, milyonların işsizliğe, açlığa, sefalete ve güvencesizliğe mahkum edilmediği, Türkiye'de, Ortadoğu'da ve bütün dünyada barışın, kardeşliğin, eşitliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum