Kızılay'dan Bir İlk: Kuran Kursu öğrencilerine sürpriz hediye
Türk Kızılayı Artuklu Şubesi, hayırseverlerin yardımları ile yıl içerisinde 3 bine yakın aileye yaptığı ayni, nakdi ve kıyafet yardımlarına bir yenisini daha ekledi. Yaz tatilinde Diyanet İşleri Başkanlığı Artuklu İlçe Müftülüğünce camilerde açılan Kur’an kurslarında eğitim gören 1000'e yakın çocuğa meyve suyu ve kek ikramında bulundu.

Türk Kızılayı Artuklu şube yönetimi, Kadın Kızılay birimi, Mardin Kızılay Toplum merkezi, Gönüllüleri ve Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık ile birlikte İlçedeki Kur’an kursları ziyaret edildi ve burada eğitim gören çocuklara Kızılay Derneği tanıtıldı. Yapılan faaliyetler anlatıldı.
Tanıtımdan hemen sonra isminin verilmesini istemeyen hayırsever bir vatandaşımız tarafından bedeli karşılanan ikram ürünleri çocuklara dağıtıldı.
Kızılay Artuklu Başkanı Şehmus Arı, camilerde çocuklara yönelik yaptığı konuşmada, Kızılay'ın çok önemli bir iyilik hareketi olduğunu, çocuklara küçük yaşlarda yardımlaşma bilincinin verilmesi gerektiğini, vurguladı ve sağlanan destekten dolayı en başta Artuklu ilçe Müftülüğüne, tüm yetkili ve görevlilere teşekkür ederek başarılar diledi.
Engelsiz Kızılay birim başkanı Riyad Tezcan da kursta olan engelsiz öğrenciler ile görüştü ve kendi hayatından örnekler vererek engel olmadığını, hayatın her şekilde güzel olduğunu söyledi.
Artuklu Kızılay'ın gerçekleştirdiği tanıtım programı Fevzi Yedikardeş Kursunda başladı ve diğer cami' kur'an kurslarını ziyaret ile son buldu.
Program boyunca çeşitli hatıra fotoğrafı ve videolar çekildi, sosyal medyada paylaşıldı.
Editör: Mehmet Nezir Güneş