Kızıltepe’deki tören Hükümet Konağı önündeki Atatürk Bulvarında gerçekleşen çelek sunma töreniyle başladı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe kaymakamı Erkaya Yırık ile İlçe Milli Milli Eğitim Müdür vekili Şükrü Yücedağ tarafından Atatürk bulvarına konulan çelek töreninin ardından kutlamalara İbrahim Özmen İlköğretim Okulu’nda devam edildi.

Buradaki törene de Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Şükrü Yücedağ, kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ramazan Uygur, Özel idare Müdürü Mesut Özmen, Milli Eğitim şube müdürleri ile ilçe protolünün üyeleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Kızıltepe İbrahim Özmen Okul Müdürü İsmet Alp tarafından yapıldı. Çocuklar tarafından okunan şiirler ve folklor gösterisinin ardından İbrahim Özmen İlköğretim okulu A ve B Şubeleri Ana sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler, İlçe protokolü başta olmak üzere kutlama alanını dolduran kalabalık tarafından büyük ilgiyle izlenerek uzun süre alkışlandı. Çocukların sunduğu müzik ziyafetine tempo tutarak eşlik eden izleyiciler, etkinliğin ardından programı hazırlayan İbrahim Özmen Okulu Müdürü İsmet Alp, okul idarecileri ve Okulun Anasınıfı Öğretmeni Bülent Özdemir'i emeklerinden dolayı kutlamayı ihmal etmediler.