matesis
dedas

Kızıltepe'de belediye işçilerine ek zam müjdesi

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Hüseyin Çam, Belediye işçilerine sosyal haklarla ilgili iyileştirme zammının müjdesini verdi. HAK-İŞ Mardin İl Başkanı Eşref Cihan ile sözleşme imzalayan Kaymakam Çam, İşçilerin en düşük maaşın 5 bin 250 TL olacağı müjdesi verildi.
  • 02.02.2022 11:16
Kızıltepe'de belediye işçilerine ek zam müjdesi

Kızıltepe Belediyesi'nde Hak-İş Mardin İl Başkanıyla yapılan görüşmelerden sonra 2022 Ocak ayı itibariyle İşçilerin maaşlarına yansıyacak yeni iyileştirme zammına imza atan Kaymakam Çam, akşam da işçilerin onuruna verdiği akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kızıltepe Belediyesi geçen hafta karla mücadelede yoğun mesai harcayan personellerine yönelik yemek ve teşekkür belgelerinin dağıtılacağı bir program düzenledi.

"Müjdeyi yemekte verdi"Programda belediye personeliyle bir araya gelen Çam, işçilere müjde verdi.İşçilere en düşük maaşın 5 bin 250 TL olacağının müjdesini veren Çam: “Son dönemdeki ekonomik sarsıntılardan sizlerin de etkilendiğini biliyoruz. Yaptığımız görüşmeler neticesinde geçen sene ortalama %30’luk bir zam artışı ile beraber Kızıltepe Belediyesinde en düşük maaş 4 bin 250 tl yapmıştık.  Bu seneki görüşmemizde de çalışanlarımızın yanında olduğumuzu belirmek istedik ve bu sene Ocak ayı itibariyle  en düşük maaşımızı 5 bin 250 TL olarak gerçekleştiriyoruz. Özellikle şunu önemsedik; aynı işi yapan çalışanlarımız arasındaki  ücret farkını ortadan kaldırabilmek anlamında olabildiğince adaletli davrandığımızı belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Cihan, işçiler adına teşekkür etti

HAK-İŞ Mardin İl Başkanı Eşref Cihan, işçilere yönelik yapılan iyileştirme zammından dolayı Kaymakam Çam'a teşekkür ederek, "Kızıltepe Belediyesi'nde İşçi kardeşlerimizin maaşlarına yansıyan sosyal haklarda %100 artış ve yevmiye artışı ile birlikte en düşük çalışanın maaşı 5250 civarlarında olacak. İmza attığımız bugünkü protokolümüzün gerçekleştirilmesinde her zaman işçisinin yanında olduğunu hissettiren. Çok değerli kaymakamımız Sayın Hüseyin Çam'a, belediye başkan yardımcısına ve Kızıltepe belediyemizin yetkililerine emek ve katkılarından dolayı işçi kardeşlerimiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Resim önizlemesi

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
İşçi
22.05.2022 / 16:37

Sendika emekciyi korumasını gibi haklarını alamıyor

Image
Sözleşme
03.02.2022 / 19:06

Sayın valimiz Söz verdiğiniz, evraklarını teslim, üreten çalışan personellerin söZleşmeleri neden yapmadınız?<br>Mardinli olmayanların söZleşmeleri neden bu kadar hızlı yapıldı ? <br>Sözleşmemizi istiyoruz

Image
Belediye işçisi
03.02.2022 / 12:57

Mardin Büyükşehir Belediyesindeki işçilerin emekleriyle neden oynadınız sevgili hizmet -iş sendikası ???!!!

Yorum Yaz