tatlidede

Kızıltepe’de çift sıra park çilesi bitmiyor

Kızıltepe'de araç yoğunluğunun olduğu caddelerde bilinçsiz sürücüler tarafından yapılan çift sıra parklar, trafik akışını olumsuz etkiliyor.
  • 29.12.2022 11:28
Kızıltepe’de çift sıra park çilesi bitmiyor

TRC3 Bölgesi'nde en fazla kayıtlı araç sayısına sahip olmanın yanında 34-06-35 plakalı araç sayısının da oldukça fazla olan Kızıltepe'de yoğun araç sayısı ve ilçedeki araç sayısını kaldıramayacak kadar yetersiz olan ulaşım altyapısı yetersizliği tepkilere neden olurken, yeterli sayıda otopark bulunmuyor olması da ilçedeki park sorununu adeta bir keşmekeşin içine itiyor. 

Kızıltepe’nin en işlek caddeleri olan Mardin Caddesi, Eski Hastane Caddesi, Urfa Caddesi ve Şahkulubey Caddesi, İbrahim Özmen Caddesi başta olmak üzere birçok bölgede gözlenen park sorunu, trafiğe çıkan sürücülerin adeta korkulu rüyası oluyor.

 

Bilinçsiz sürücüler bu caddelerde çift sıra park yaparak trafiğin olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Gün içerisinde zaten yoğun olan caddede yapılan hatalı parklardan dolayı trafikte sıkışma yaşanıyor. Denetimlerin yetersiz kaldığını ileri süren bazı vatandaşlar sürücülerin umursamazlığına da tepki gösteriyor.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz