tatlidede

Kızıltepe’de Tedbirler Etkisini Gösterdi

Kızıltepe’de, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınının engellenmesine yönelik “evde kal” çağrılarına uyulmamsı üzerine çarşı merkezinde kalabalıkların oluşmasını engel olmak amacıyla polis işi olmayanların evlerine gitmesi yönünde uyarıları etkisini gösterdi.
  • 29.03.2020 21:19
Kızıltepe’de Tedbirler Etkisini Gösterdi

Kızıltepe ilçesinde, Covid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların dışarı çıkmalarının yasaklanması ve bu grup dışında kalanlarında zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmamaları yönünde yapılan çağrılara rağmen özellikle Cumhuriyet Meydanı başta olmak üzere ilçe merkezinde yaşanan yoğunluk üzerine İlçe Kaymakamı/ Belediye başkan vekili Hüseyin Çam’ın ilçe merkezini gezerek alına tedbirleri yerinde incelemesi ve esnaf ile vatandaşlara zaruriyet dışında evden çıkmamaları evlerine gitmelerini istemesinin ardından başlatılan polis uygulaması ile ana caddelerde işi olmayan vatandaşların evlerine gitmesi için uyarılar yapıldı.

 

İlçe Emniyet Müdürü Emin Yıldırım’ın yönetiminde başlatılan ve Grup amirlerinin ekipleriyle katıldığı uygulamada, Carrefour kavşağı, (eski hastane caddesi giriş) Tedaş kavşagı, Dedeman kavşağı, Şanlıurfa caddesi ve Cumhuriyet meydanında anons ve uyarılar yapıldı. Kavşaklarda bulunan Trafik sinyalizasyonlarına "Evde Kal-Eve git" yazıları yansıtıldı.

 

Ayrıca ilçe Emniyet Müdürlüğüne ve Kızıltepe Belediyesine bağlı araçlardan gün boyu Türkçe, Kürtçe ve Arapça sürekli ve sık sık ‘Sağlığınız ve sevdiklerinizin sağlığı için ihtiyaç duymadıkça dışarı çıkmayın evde kalın’ anonsları yapılırken, Camilerden de okunan ezanların ardından sokağa çıkmama uyarısı yapılırken, Dua okunarak tekbir getirilmekte.

 

İlk günlerde dikkat edilmeyen sosyal mesafe ve dışarı çıkmaların ülke genelinde Virüs vaka sayılarının yükselmesi sonucu işin ciddiyetine varılması ile Kaymakamlık, Belediye ve Emniyetin aldığı yoğun tedbirler sonucu sokağa çıkan kişi sayısında azalma yaşanırken kapanan işyerleri sayısında da artış göze çarpmakta.

Yorum Yaz