tatlidede

Kösen, Heyetler arası buluşmada yer aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile bir araya geldi. İstanbul'da gerçekleştirilen iki cumhurbaşkanının buluşmasına; Cezayir'de büyük yatırımları bulunan DEKİNSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mardinli İş İnsanı Kenan Kösen'de eşlik etti.
  • 23.07.2023 16:46
Kösen, Heyetler arası buluşmada yer aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davetine icabetle çalışma ziyareti için İstanbul'a gelen Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde törenle karşıladı. İki lider, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Türkiye ile Cezayir arasındaki ikili ilişkilerle işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların konuşulduğu buluşmaya Türkiye'nin yurt dışında en büyük 100 yatırımcı firmanın arasında bulunan DEKİNSAN Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mardinli Hayırsever İş İnsanı Kenan Kösen de yer aldı.

Cezayir’de yaptığı müteahitlik yatırımlarıyla adını duyuran Dekinsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kösen, yakın zamanda; Büyük Sahra Çölü’nde bulunan Adrar kentinde tarım üretimini de başlatarak Cezayir hükümetinin övgüsüne layık olmuştu. 

Türkiye’nin yurt dışında en büyük yatırımcı şirketlerinden biri olup, sık sık ödüle layık görünen Kızıltepeli iş insanları Kenen Kösen ile Hasan Keleşoğlu’nun sahibi olduğu merkezi Ankara'da bulunan Dekinsan Grup,  bünyelesinde faaliyet gösteren Sarl Dunaysır Şirketi, bu yıl Cezayir’de başlattığı tarım faaliyetleri kapsamında Adrar kentinde yaptığı hububat ekimi ile ilk mahsulu olan buğday hasadını törenle gerçekleştirmiş. Adrar kenti kırsalında 4 bin 200 hektarlı arazide yetiştirilen buğday hasadı törenine; Adrar Valisi Sayın Bahloul Larbi ile Tarım Bakanı Müsteşarının katılımıyla gerçekleşmiş, hasat töreninde Hayırsever İş İnsanı Kösen, Cezayir hükümeti adına ödüllendirilmiş, Hükümetin övgüsü ve taktirine layık görünmüş idi.

ResimResimResimfeatured

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz