Kursiyerlere sertifikalar verildi
Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Kızıltepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan Aile Destek Merkezinde (ADEM) kursiyerlere sertifika verildi.
Kızıltepe Aile Destek Merkezinde düzenlenen Sertifika töreninde bir konuşma yapan Fatma Ayvaz “ Aile ve Sosyal Politikalar bakanımız Sayın Fatma Şahin özellikle bizim isteğimizi kırmayarak Mardin’de bu şekilde 4 merkezin açılmasına destek oldu. Onun katkılarıyla bu merkezler oluştu. Bu konuda bakanımıza teşekkür ediyoruz.
Kızıltepe’deki binamız çok güzel çok amaçlı kullanıyoruz çok odası var. Burada kurslarımıza çok rağbet var okuma yazma kurslarımıza ciddi oranda rağbet var böyle olması bizi çok mutlu etmektedir. Kadınlarımızın böyle yerlere ihtiyacı var. Buraya gelen kadınlarımıza sadece kurs için değil bir derdi bir sıkıntısı varsa buradaki görevli arkadaşlarımız birebir olarak bu dertlerle de ilgileniyor çözmeye çalışıyoruz.
Ayşe Yırık ise “ Kaymakamlığımızın bünyesinde Buraya gelen bayanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Bir bayan olarak elimden gelen bir şey varsa ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Biz hafta sonu burada görüşüyoruz birbirimizi özlüyoruz inşallah bu şekilde devam eder. Merkezimiz her yaştaki bayanlarımıza açıktır. Bayanlarımız çok güzel şeylere layıktır.” Şeklinde konuştu.
Kurs öğrencileri burada bulunmaktan mutlu olduklarını ve böyle bir açtıkları için emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
0 yorum