tatlidede

Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi

PKK tarafından Gara’da katledilen Vedat Kaya’nın cenazesi Mardin’de Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
  • 15.02.2021 10:05
Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi

Terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan Pençe Kartal-2 Harekâtı’nda Gara'da terör örgütü tarafından bir mağarada katledilen 13 sivilden biri olan Vedat Kaya’nın cenazesi Malatya’dan helikopterle Mardin’in Artuklu ilçesine getirilerek memleketinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene Bakan Yardımcısı da katıldı

Mardin nüfusuna kayıtlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, 6 yıl önce izne gelirken Lice ilçe kırsalında dağa kaçırılan Vedat Kaya’nın cenazesi önce Fuat Yağcı Camisine getirildi. Burada şehit ailesinin Kürtçe ağıtları törene katılanları duygulandırdı. HDP Diyarbakır İl binasının önünde nöbet tutan Diyarbakır annelerinin katıldığı cenaze namazına Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Vali Mahmut Demirtaş, il protokolü, AK Parti, MHP, Saadet, Deva, BBP, İyi Parti, Gelecek partilerinin il temsilcileri, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Dualar okundu

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik tarafından kılınan cenaze namazının ardından helallik alınmasının ardından şehit, mezarlığa götürülerek burada toprağa verildi

Cenaze törenine katılan şehit Vedat Kaya’nın annesi Emine Kaya ve yakınlarının Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı.  Annesi Emine Kaya’nın şehit oğlunun naaşı başında uzun süre sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Annesinden Kürtçe Ağıt

Annesi Kürtçe ağıtlarında, “Beni bırakıp nereye gittin. Senin yüreğini yakanları Rabbim’de yaksın. Seni şehit edenleri Allah'a havale ediyorum. Onları kahru perişan eylesin.”ifadeleri kullandı.

Babası, seninle gurur duyuyorum

Babası Şeyhmus Kaya oğlunu şehid edenlere lanet getirerek, "Vatan sağolsun, bayrak sağolsun, memleketine hoş geldin. 8 kardeşin daha feda olmaya hazır. Seninle gurur duyuyorum."dedi

Cenaze Namazından sonra şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşı Selen Kışlasında düzenlenen cenaze törenine askerlerin omuzunda getirildi.

Erdoğan'dan çelenk

Yaklaşık beş bine yakın vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Genel Kurmay, Milli Savunma Bakanlığı, Mardin Valiliği çelenk gönderdi

İlk toprağı babası attı

Şehidin babası Şeyhmus Kaya Vali Demirtaş'tan şehid oğlunun mezarına ilk toprağı kendisinin atmak isteğini söyleyerek ilk toprağı kendisi attı. 

Diyarbakır anneleri de cenazeye katıldı

Şehidin ailesine destek vermek için cenaze törenine katılan Diyarbakır Annelerinden Mevlüde Üçdağ, şehidin annesini teskin ederek, "Başını dik tut. Senin oğlunu katledenler kanlarında boğulacak. Ne güzel oğlunun artık ziyaret edebileceğin bir mezarı var.  Daha benim oğlumun ne bir mezarı ne de kendisi yok.  Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ey eli kanlı örgüt özgürlük adı altında çocukları dağa kaçırdınız, çözüm dağda değil. Dağda devlet kurulmuyor. Annelerden ayırdığınız evlatların özgürlüğünü geri verin.  Bu şekilde hain eylemlerinizle daha nereye varacaksınız. "şeklinde konuştu

Defin işleminden sonra Polis Memuru Vedat Kaya için saygı atışı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Vali Mahmut Demirtaş şehidin ailesine Şehidin tabutuna sarılan Türk Bayrağını ve Şehidin fotoğrafını teslim etti.

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz