tatlidede

Kürtçe Ramazan Bayramı Mesajları

Bugün Ramazan bayramı arifesi. Peki "Kürtçe Bayram Mesajları" nasıl yazılır? Arkadaşlarına Kürtçe Bayram Mesajı göndermek isteyenler "Kürtçe bayram mesajları"nı araştırıyor. Kürtçe Bayram Mesajları ve Türkçe anlamlarını mardinlife.com ziyaretçileri için hazırladık. İşte en güncel ve en yeni Kürtçe bayram mesajları...
  • 14.01.2022 00:33
Kürtçe Ramazan Bayramı Mesajları

Bayram denince akla ilk bayram şekerleri, limon kolonyası ve büyükleri ziyaret gelirken, artık bayram kutlamanın klasikleri arasında SMS ve Whatsapp ile gönderilen farklı ve özel bayram mesajları da girdi. Pek çok kişi, kendisi uzakta olsa bile kalbinde yakınlığını hissettiği sevdiklerine Türkçe, Kürtçe bayram mesajı göndererek bayramını kutluyor. En farklı, özel bayram mesajlarını SMS ya da WhatsApp’tan göndererek, kişi sevdiklerinin bayramını kutluyor… Peki Kürtçe bayram ne demek? İşte Kürtçe Bayram Mesajları ve Türkçe Anlamları

Türkçe Bayram kelimesi Kürtçe "Cejn" anlamına gelmektedir. Kürtçede bazen Arapça kökenli olan "îd" kelimesi de kullanılmaktadır.

KÜRTÇE RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI VE TÜRKÇE ANLAMLARI 2021

Cejna we pîroz, rojîya we qebûl, gunehên we û me mexfûr bibin. Bi hêvîya rojên ronahî… = Bayramanız kutlu, oruçlarınız kabul, günahlarınız af ve mağfiret olsun. Aydınlık günlerin ümidiyle..

Cejna Remezanê ya Rojhilata Navîn bi daxwaza aştî u azadiyê. Bi hêviya jiyaneke bi rumet pîroz dikim. = Ortadoğu’nun Ramazan Bayramı’nı barış, özgürlük dileği ile onur bir yaşam ümidiyle kutluyorum.

Her cejnek destpêkeke nu ye. Hêviya me heye ku cejn bibe bingeha demokrasî u azadiyê. Cejna we pîroz be. = Her bayram bir başlangıçtır. Ümit ediyoruz ki bayram demokrasi ve özgürlüğün temeli olsun. Bayramınız Kutlu olsun.

Nûr’a Îslamê qelbê te tije bike, Mekana te fîrdews, cîranê te Hz. Mûhammed be. Cejna te bimbarek be. = İslamın nuru kalbine dolsun, Mekanın cennet, komşun Hz. Muhammed olsun. Bayramın mübarek olsun.

Cejna Remezanê pîroz be ji we re. An serkeftin an jî aşitî bêxe qismetê gelê me. = Ramazan bayramınız kutlu olsun. Allah halkımıza ya zaferi ya da barışı kısmet etsin.

Kaynak: mardinlife.com

Yorum Yaz