matesis
dedas

LEYLA AYDEMİR DAVASINDA TÜM SANIKLARA BERAAT

Uzun süre Türkiye gündeminde kalan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüyle ilgili dava karara bağlandı. Alınan karara göre tutuksuz yargılanan 7 sanık beraat etti.
  • 08.10.2021 21:02
LEYLA AYDEMİR DAVASINDA TÜM SANIKLARA BERAAT

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'nin "kesin delil elde edilemediği" gerekçesiyle dava ile ilgili kararların bozmasının ardından, Ağrı'da ikinci duruşma yapıldı.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar Yusuf Aydemir, Musa Aydemir, Mehmet Ali Aydemir, Ayşe Artam, Hatun Dursun, Besim Dursun ve Yıldırım Artam katıldı.

Leyla'nın anne ve babasının katılmadığı duruşmada avukatları Erdoğan Tunç yer aldı.

Savcı, amca ve 2 akraba için ağırlaştırılmış müebbet istedi

Savcı ikinci duruşmada amca Yusuf Aydemir ve 2 akraba için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Cumhuriyet savcısı, Ayşe ve Yıldırım Artam'ın da suça yardım ettikleri gerekçesiyle cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, önceki duruşmada sunulan AFAD görevlilerine ait olduğu ileri sürülen ses kayıtlarının delil niteliği taşımadığına hükmetti.

7 sanığın da cezalandırılması için yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi. Heyet, istinaf yolunun da açık olduğunu bildirdi.

“Yangından mal kaçırırcasına hızlıca bir karar verildi”

Avukat Erdoğan Tunç, "Gerekçeli karar bize tebliğ edilecek. Bu karara karşı davayı bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşıyacağız. Oradan alacağımız sonuca göre dosyanın Yargıtay'a gitmesi söz konusu" dedi.

“Yangından mal kaçırırcasına hızlıca bir karar verildi” diyerek karara tepki gösteren Tunç, "Ben bugün 4 adet farklı ses kaydını delil olarak dosyaya sundum. Bunların araştırılmasını talep ettim. Bunların dosyaya katkısının olacağını ifade ettim. Talebimizi reddederek sanıklar hakkında beraat kararı verdi" diye konuştu.

Mahkeme kararı, duruşma sonrası adliye önünde protesto edildi.

Editör: Meliha Güneş

Yorum Yaz