Malatya'da ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor
Pütürge ilçesinde çıkan geniş çaplı orman yangınına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile orman ekipleri yoğun şekilde müdahale ediyor.
Malatya'nın Pütürge ilçesi Örmeli Mahallesi bölgesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangın bölgesine bir maksatlı itfaiye aracı, bir ilk müdahale itfaiye aracı, bir orman arazözü, bir orman ilk müdahale aracı, 4 iş makinesi, 7 itfaiye personeli ve 8 orman işçisi sevk edildi.
Yangın söndürme çalışmalarına destek amacıyla ayrıca itfaiye daire başkanlığına ait 32 ton kapasiteli su tankeri ile daire başkanlığına bağlı 3 ekip de bölgeye gönderildi.
Ekiplerin, yangını kontrol altına almak için yoğun çalışmaları sürüyor.
İLKHA