Malatya'nın Darende ilçesinde Kadir Gecesi dolayısıyla Hz. Peygamberin Sakalı Şerif'i ziyarete açıldı.
--reklam--
Darende'de 14. yüzyıl eseri olan Somuncu Baba Külliyesi'ndeki Peygamber Efendimize ait sakal-ı şerif Kadir Gecesi nedeniyle ziyarete açıldı.
--reklam--
Dini bayramlar ve Kadir Gecesi gibi önemli günlerde ziyarete açılan sakal-ı şerifi kılınan teravih namazının ardından özel bir kutuda küçük cam tüp içinde korunan Sakalı Şerif, tekbirler eşliğinde bulunduğu yerden alınarak vatandaşların ziyaretine sunuldu.
--reklam--
Hz. Muhammed'in Sakalı Şerifini görmek için sıraya giren vatandaşlar, Sakalı Şerif'e dokunup, öpebilmek ve cep telefonu kamerasıyla çekebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.
--reklam--
Bazı vatandaşlar Sakalı Şerif'i görünce gözyaşlarını tutamazken, bazıları ise cep telefonu kameralarıyla görüntüledi.
Yorumlar
0 yorum