tatlidede

Mardin, Amerika'da tanıtılıyor

TÜRKİYE'nin yurtdışında düzenlenen en büyük Türk festivallerinden olan “3. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali”nin resmi açılışı, ABD'nin Los Angeles kentinde yapıldı.
  • 10.10.2011 10:09
Mardin, Amerika'da tanıtılıyor

Yurtdışında düzenlenen en büyük Türk festivallerinden olan “3. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali”nin resmi açılışı, ABD’nin Los Angeles kentinde yapıldı. Festivalde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halk dansları topluluğu yaptığı gösteriyle FOMGET izleyicilerden tam not aldı.

TÜRKİYE’nin yurtdışında düzenlenen en büyük Türk festivallerinden olan “3. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali”nin resmi açılışı, ABD’nin Los Angeles kentinde yapıldı.

Pasifik Enstitüsü’nün düzenlediği Türk festivalinde İstanbul’dan Konya’ya, Antalya’dan Mardin’e kentlerin stantları Amerikalılardan büyük ilgi gördü. Los Angeles kentindeki Orange County Fuar alanında 50 bin metrekarelik alana kurulan festival alanında Akdamar Kilisesi, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, Mardin Taş Evi, Aspendos Antik Tiyatrosu, Şehzadebaşı Camii, Üsküdar 3. Ahmet Çeşmesi gibi tarihi eserlerin kopyalarının yanı sıra 2 adet İstanbul kahvehanesi ile 101 adet Kapalıçarşı dükkanı kuruldu.

Türkçe ve Kürtçe şarkılar

Van’ın yer aldığı standa gelen ziyaretçiler, folklor ekibi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İngiliz Dili Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık, yerel sanatçılar Yusuf Sahik ve Erdal Erdede’nin çalıp söyledikleri Türkçe-Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti.

Organizasyonu düzenleyen California merkezli Pasifik Enstitüsü’nün Başkanı İbrahim Barlas, 2009’da düzenlenen ilk festivale 30 bin, ikinciye 40 bin kişinin katıldığını belirterek, bu yıl 60 bin kişiyi hedeflediklerini söyledi. Barlas şöyle devam etti:

“Festivalimiz ciddi bir marka haline geldi. Festival için yaklaşık 400 kişi gönüllü olarak çalıştı. Los Angeles’te yaşayan Anadolu kökenli geniş bir kitlenin yanı sıra Ermeni’si, Süryani’si, Arap’ı, Kürt’ü her milletten insanın burada yaşıyor. Anadolu kökenlerini bir araya getiren bir festival yapıyoruz.”

Festivalde verilen Van kahvaltısı beğeni toplarken, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halk dansları topluluğu FOMGET izleyicilerden tam not aldı. Etkinliğe katılan il kültür turizm müdürleri, belediye başkanları ve fuar alanının bağlı olduğu bölgenin dini temsilcileri keyifli zaman geçirdi.

Yorum Yaz