tatlidede

Mardin cezaevi her gün dezenfekte ediliyor

Mardin’de yeni tip corona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan önlemler, titiz bir şekilde uygulanmaya devam ediyor..
  • 03.04.2020 12:55
Mardin cezaevi her gün dezenfekte ediliyor

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın corona virüse karşı Mardin adliyesi ve cezaevinde aldığı önlemler, uygulanıyor.

Alınan önlemlerle insan sirkülasyonun %90 oranında azaldığı Mardin Adliyesi ve ek binalarında tek kapıdan giriş yapılmaya başlanırken, gelen ziyaretçilerin ateşleri ölçülerek, kolonya ve dezenfektan sunuluyor. Adalet binalarının günlük olarak dezenfekte edildiği ve adliyeye gelen hakim, savcı, avukat, personel ve diğer vatandaşlardan 37.5 dereceden fazla ateşi bulunanların sağlık kuruluşlarına yönlendireceği belirtildi.

850 HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU VAR

850 hükümlü ve tutuklunun kaldığı Mardin E tip cezaevinde giriş ve çıkışlarda dezenfektanın yanı sıra doktorlar tarafından ataş ölçerle kontrol sağlandıktan sonra içeri alım sağlanıyor.

Cezaevine nakil olan mahkumlar ise 14 gün ayrı hücrede karantina altına alınıyor. Cezaevi personeli ise kendilerine ayrılan yeni karantina bölgesinde kalıyor ve dışarında aileleri dahil olmak üzere hiç kimse ile temas etmiyorlar.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Mardin’deki adliye ve ceza infaz kurumları hakkında bilgilere vererek korona virüse karşı alınan önlemleri anlattı. Bektaş, hükümlü ve tutukluların sağlıklarını korumak için her türlü önlemlerin alındığını belirterek, Korona virüs salgını açısından tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.

HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR

Bilim Kurulunun kararlarını ve Adalet Bakanının talimatlarını bire bir yerine getirerek cezaevlerindeki tedbir ve önlemlerini hat safhaya çıkardıklarını anlatan Bektaş, “Hükümlü ve tutuklularımızın aileleri rahat olsunlar buradaki mahkum kardeşlerimiz bizim korumamız altında onların sağlık açısından hiçbir riske girmemesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz bu konuda rahat olun. Kurumumuz temiz durumda ve her zaman her gün günlük olarak dezenfekte edilerek temizleniyor. Belki de dışarıda ki insanların alamadığı sağlık hizmetlerini biz tüm hükümlü ve tutuklu kardeşlerimize sağlamaktayız. Hükümlülere virüs bulaşmaması için yeni gelen mahkumları da karantina bölgemize alıyoruz ve orada onları tutuyoruz.”dedi.

PERSONELLER EVE GÖNDERİLMİYOR

Aynı titizliği kendi personelleri için de uyguladıklarını ifade eden Bektaş, “Kendi kurumumuzdaki bütün çalışan personellerimizi bile ailelerinden ayrı bir yere yerleştirdik. Kesinlikle cezaevinde çalışan hiçbir personelimiz dışarıdaki ailesi dahil olmak üzere hiç kimse ile temasa geçmiyor. Sevinerek söyleyebilirim ki ceza infaz kurumumuzda hiçbir vaka ve şüpheli durum söz konusu değildir. Kurum girişindeki herkesin ateşi ölçülüyor, dezenfekte işlemleri uygulanıyor. Koruma tedbirleri uygulanarak o şekilde içeri alınıyor. Bu tedbirlerimiz sonucunda ceza evlerimizde virüsle ilgili bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Devam eden bu süreçte hiçbir taviz vermeyeceğiz, sürecin sonuna kadar aldığımız tedbirler devam edecek.” dedi.

Yorum Yaz