matesis
dedas

Mardin'de 408 şoföre eğitim verildi

Mardin'de "Trafik Güvenliği Semineri" kapsamında 23-26 Ocak tarihleri arasında il genelinde toplam 408 şoföre eğitim verildi.
  • 30.01.2024 20:22
Mardin'de 408 şoföre eğitim verildi

Düzenlenen seminerle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mardin Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından ilimiz ulaşım sektöründe faaliyet gösteren ticari araç şoförlerinin trafik güvenliği konusunda bilgi ve farkındalıklarının artırılması, güvenli bir trafik ortamı oluşturulması amacıyla 23-26 Ocak 2024 tarihleri arasında Artuklu Üniversitesi AKM Konferans Salonunda Ticari Araç Sürücülerine yönelik "Trafik Güvenliği Semineri" düzenlenmiştir."

Seminerde Mardin genelinde ulaşım sektöründe hizmet veren minibüs, taksi, servis ve otobüs şoförlerinden toplam 408 kişiye; trafikte meydana gelen kazaların nedenleri, hızın etkileri, emniyet kemeri kullanmanın önemi, seyir halinde telefonla görüşme yapmanın sakıncaları ve diğer trafik kuralları ile halkla ilişkiler ve iletişim konularında eğitim verildiği belirtildi.

Kapsamının daha da genişletilmesi planlanan "Trafik Eğitimleri" ile ilimizde trafik kurallarına uyumun en üst seviyeye çıkarılması ve üst düzey trafik kültürünün oluşturulması hedefleniyor.

Image description

Image description

Image description

Image description

Editör: Beşir Şavur

Yorumlar

Image
Ziyaretçi
04.02.2024 / 17:29

İnşallah etkili olur. Bu seminerde keşke Mardin'de gelişen Turizm konusu ve turistlere karşı görev ve sorumluluklarımız hakkında Bilgi VERİLSEYDİ.

Yorum Yaz