matesis
dedas

Öğrencinin vurduğu okul müdürü hayatını kaybetti

Okuldan atılan öğrenci tarafından vurulan özel bir lise müdürü İbrahim Oktugan hayatını kaybetti.
  • 09.05.2024 07:54
Öğrencinin vurduğu okul müdürü hayatını kaybetti

Sabah saatlerinde özel bir lisede gerçekleşen ve okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürünü silahla yaralayan öğrenci, olaydan sonra sosyal medya hesabından video paylaştı.

Paylaştığı videodaki seslendirilen şarkıda ‘Kafasına sıktım’ sözleri dikkat çekti.

İstanbul Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi’nde meydana gelen olayda Irak asıllı Y. K., Aralık 2023 tarihinde öğretmeni ve ardından okul müdürü İbrahim Oktugan’la yaşadığı sorunlardan sonra okuldan atılmıştı.

Öğretmenleri ile sorun yaşadığı gerekçesiyle okuldan atılan Y.K., 5 ay sonra liseye gelerek okul müdürü İbrahim Oktugan’ın odasına girerek yanında getirdiği silahla vurmuştu. Şahıs polis ekipleri tarafından yakanırken, müdür tedavi edilmek üzere kaldırılmıştı.

Ağır yaralı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırılan okul müdürü İbrahim Oktugan yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Image description

Okul müdürü İbrahim Oktugan öğrencisi tarafından öldürüldü! '5 aydır planlıyordu'

Eyüpsultan’daki özel bir lisede okuyan Irak asıllı Türk vatandaşı 16 yaşındaki Y.K yaklaşık 5 ay önce öğretmenleri ve okul müdürü İbrahim Oktugan ile yaşadığı sorunlar nedeniyle okuldan atıldı. Okuldan atılmayı hazmedemeyen Y.K önceki gün nereden temin ettiği bilinmeyen bir silahla okula gitti. Okul müdürü İbrahim Oktugan’ın odasına giren Y.K, müdürü silahla vurdu. Ağır yaralanan Oktugan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Y.K ise polis ekipleri tarafından yakalandı.

TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇUNDAN SEVK EDİLDİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.K’nın ifadesi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ifadesi alındı. Alınan ifade sonrası Y.K, “kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle tasarlayarak adam öldürme” suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. 

 

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN OKUL MÜDÜRÜ OKTUGAN, BAKAN YARDIMCISI YILMAZ'IN KATILIMIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eyüpsultan'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Eyüpsultan'da silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için cenaze töreni düzenlendi. Eyüpsultan Camisinde düzenlenen cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Nazif Yılmaz, Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, İl Müdürü Murat Mücahit Yentür ile birlikte çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Dün uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden okul müdürü Oktugan için Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bir mesaj yayımlayarak, "Meslektaşımız İbrahim Oktugan'ın uğradığı menfur saldırı sonucu vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Bu elim hadiseyi kınıyor, merhum eğitimcimiz İbrahim Oktugan'a yüce Allah'tan rahmet; ailesi, öğrencileri, mesai arkadaşları ve velilerimize sabır diliyorum. Hepimizi derinden etkileyen bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması ve eğitim ortamlarının daha güvenli alanlar olması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

HABER MERKEZİ

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz