tatlidede

Mardin Memur-Sen Başkanlığına Abdulselam Demir Seçildi

Mardin'de uzun yıllar Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Şube Başkanlığı görevini başarı ile yürüten Eyüp Değer'in idari bir göreve atanması ile boşalan Mardin Memur Sen il başkanlığına bir süre önce Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı olarak seçilen Abdulselam Demir getirildi.
  • 27.09.2022 12:21
Mardin Memur-Sen Başkanlığına Abdulselam Demir Seçildi

Memur Sen'e bağlı sendika başkanları, Emekli Memur-Sen, Engelli Memur-Sen, Genç Memur-Sen ve temsilcilerinin katılımıyla sendika binasında bir toplantı düzenlendi.

Mardin Memur Sen il temsilciliğine Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdulselam Demir seçildi. Memur Sen bağlı sendikaların Mardin şube başkanlarının katıldığı toplantıda yapılan seçimde oy birliği ile Abdulselam Demir seçildi.

MEMUR-SEN ÖNCÜ OLDU

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Memur-Sen'in yeni başkanı Abdulselam Demir, Mardin'in en büyük sivil toplum kuruluşu olarak sivil toplum kuruluşlarının yaptığı etkinliklerde yer aldıklarını, şehrin ve ülkenin sorunlarını dile getirdiklerini, çözüm aramaya çalıştıklarını kaydetti. Demir bundan sonra da sendikanın içinde yer alarak yapılan çalışmalarda bulunacağını belirterek tüm Memur Sen üyelerine teşekkür etti.

Demir, Memur-Sen'in her zaman çözüm odaklı bir sendika olduğunu dikkat çekerek, çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak, özlük ve menfaatlerinin geliştirilmesine, Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak amacıyla en büyük desteği vermeye hazır olduklarını  söyledi.

ÖNCEKİ DÖNEM BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Ağır bir yükün altına girdiğinin farkında olduğuna vurgu yapan Demir, hizmet aşkı ve bayrak yarışı şiarı ile başkanlığı devr aldığı Eyüp Değer başta olmak üzere önceki dönem başkanlara tek tek teşekkür etti.

Başarının ekip çalışmasından kaynaklı olduğunu anlatan Demir, "Devraldığımız görevin ağır bir sorumluluk gerektirdiğinin bilincindeyim. Sorumluluklarımı bir hakkın yerine getirmek için büyük bir azim ve gayretle çalışacağım. Bu görev ve sorumluluğu bir ekip ruhu oluşturarak hep birlikte gerçekleştireceğiz. Memur-Sen bu günlere getiren başkanlarımızdan aldığımız emaneti aynı çizgide ve aynı anlayışta daha ilerilere götürmek için çalışacağız. Memur Sen’i bu günlere getiren başta Eyüp Değer, Mustafa Aydın, Sait Uçar, Nezir Çelik başkanlarımız olmak tüm Memur Sen ailesine teşekkür ediyorum"dedi.

MEMUR-SEN'İN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ 

Sendikacılığın haksızlığa, hukuksuzluğa, adeletsizliğe karşı 'hayır' demek olduğunu işaret eden Demir, “Sendikacılık, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı 'hayır' diyebilmek ve mücadele etmektir. Meşru haklar ile yasal haklar arasındaki makası daraltmak için özlük; darbe severlere karşı darbe savar duruşuyla da özgürlük mücadelesi veren Memur-Sen, özgürlüklerin genişlediği oranda ekmeğin de büyüyeceğine inanmaktadır. Değer merkezli, çözüm odaklı, özlük ve özgürlük temelli, sadece tenkit eden değil, teklif de üretebilen bir yaklaşımla sürdürülen hak arama mücadelesinde Memur-Sen, kendine gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını verecektir. Öfke ve sloganın yerine aklın ve bilimin öne çıkarılması gereken sendikal kulvarda insanların sağlıklı değerlendirme yapabilmesi, iş yapan ile gürültü çıkaranı ayırabilmesi, ancak demokrasinin teneffüs alanlarının genişlemesi ile mümkündür. Kamplaştırmayan kaynaştıran, ayrıştırmayan buluşturan bir anlayışla, toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir yaklaşımı hayata geçiren Memur-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir” dedi.

Demir, dava şuuruyla hareket edeceklerini, Memur Sen’in hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini ve bayrağı daha üst seviyelere taşımak için birlikte mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

MARDİN MEMUR-SEN'İN YENİ YÖNETİMİ

Mardin Memur Sen il temsilcisi seçilen Demir’in yönetimi şu şekilde oluştu. 

1-İl temsilcisi                                         : Abdulselam DEMİR

2-il sekreteri                                          : Abdullah SARUHAN

3-Başkan Yardımcı (Mali)                       : Abdulsamet YILMAZ

4- Başkan Yardımcı (Eğitim- Sosyal)         : Sabahattin GENÇ

5- Başkan Yardımcı (Teşkilat)                  : Abdulkadir KURTULUŞ

6- Başkan Yardımcı (Basın Yayın)            : Ümit UNAT

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz