tatlidede

Mardin Müftüsü: Mardin Müslümanların kurduğu bir şehirdir

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
  • 04.10.2022 17:02
Mardin Müftüsü: Mardin Müslümanların kurduğu bir şehirdir

Kendi sosyal medya hesaplarında mesajı yayınlayan Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, mesajında tarihi kent Mardin'in Müslümanlar döneminde kurulduğuna vurgu yaptı.

Mardin'in 4 Halife döneminde feth edildiğine vurgu yapan Müftü Çelik, "Peygamberimizin vefatından 7 yıl sonra Bilal-i Habeşinin arkadaşları şehre hayat veren ilahi daveti Mardin'in semalarında okumaya başlamışlardır. O günden beri Mardin semalarında Ezan-ı Muhammedî eksik olmamıştır. Her kesimden insana huzur veren bu ilahi çağrı 14 asırdır bu topraklara can vermeye devam etmektedir. Bu topraklarda İslam'ı ve O'un davetini bize kadar getiren tüm hocalarımıza, Seyda'larımıza, Kanaat önderlerimize selam ve hürmetlerimizi sunuyor. Ahirete irtihal edenlere Rabbimizden rahmet ediliyoruz."dedi.

Peygamberimizin kutlu doğum gecesi olan Mevlid Kandili'ni de içine alan hafta Mevlid-i Nebi Haftasının Camiler ve Din Görevlileri Haftasına denk geldiğine vurgu yapan Müftü Çelik mesajında şunları söyledi:

"Bu yıl başkanlığımız ikisini de birleştirmiştir. Mardin'imizin manevi mimarları fedakarca görev yapan, mihrapta minberde kürsüde milletimize rehberlik yapan, minarede ebedi kurtuluşa davet eden peygamber varisi hocalarımızı tebrik ediyorum. Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa'nın doğumunu idrak ettiğimiz bu günlerde O kutlu nebinin hayat veren mesajlarını hep birlikte yaşayarak kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendirerek yeniden adalet ve merhamet yüklü medeniyetimizi inşa ve ihya ederek türlü bunalımlara boğuşan dünya insanlığına krizlerden kurtulacak ruhlara inşirah veren Peygamberi nidayı cağımıza taşımanın gayreti içinde olacağız."

"Peygamberimiz, Cami ve İrşad" konulu tema ile bu yıl Peygamberimizin davet metodunu insanlara anlatmaya gayret edeceklerini ifade eden Müftü Çelik, "Bizler Peygamberimizin davet metodundaki hoşgörüsü, affediciligi ve yumuşak huyluluğu kalpleri kazanmadaki yüce ahlâkını hem birey olarak hem de toplum olarak yaşatmalıyız ki hem kendimizi kurtaralım hem toplumu kurtaralım. Bugün yeryüzünü kasıp kavuran hırs, doyumsuzluk, daha çok kazanma hırsı ile insanların biribirlerini düşman görmeleri hastalığı Peygamberin çağları aşan paylaşım, diğerkâmlık, kardeşlik fedakârlık, yardımlaşma duyguları ile şifaya kavuşacaktır. Bugün dünya yokluk ve çölleşmiş yürek kuraklığı ile boguşuyorsa Muhammed Mustafa'yı tanımadığı içindir. Bugün herkese yetecek dünyayı zulüm ve gözyaşına dönüştüruyorsa Muhammed Mustafa'nın sesini ve soluğu duymadığı içindir. Onun için evvela biz Peygamber varisleri olarak bu nebevi mesajı kendimiz yaşayacağız ve dalga dalga tüm insanlığa ulaştıracağız. Bu vesile ile iyilik erleri tüm vefa timsali Din Görevlerimizin haftalarını tebrik ediyor, Tüm kardeşlerimizin Mevlid-i Nebi haftalarını kutluyorum."ifadelerini kullandı.

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
.... .....
05.10.2022 / 07:16

Ama bu habere göre bu kişi Mardini müslümanlar kurdu diye bir şey söylememiştir. Başlık ve içerik uyuşmuyor.

Image
Abdullah
05.10.2022 / 14:20

Sitenin bir suçu yok. Müftülüğün Facebook sayfasında açıklama yazıyor demiş. Talihsiz bi açıklama olmuş tabi.

Image
bawe aryo
05.10.2022 / 06:56

mardini müsülmanlar kurmadı , uydurmayın , kurduysada sizler sonradan musulmanlar olanlar kurmadı . ,<br> mardindeki ibadet yerlerine bakın . gözünüzü açın görün . ermeni , süryani kılıselerı mı eskı yoksa camıler mı orda görürsünüz. eşeği boyatıp eski sahibine satmayın

Image
Emin Acay
04.10.2022 / 22:04

Müftünün böyle bir açıklama yapmasına gerek var mı? Müslümanlar kursa ne olur, Hristiyanlar kursa ne olur. Sen ne kazandırdın Mardine ona bak. Boş muhabbet.

Image
FLO
04.10.2022 / 17:52

ATMA LAN RECEP..MÜSLÜMANLAR ŞEHRİ ALDIĞINDA ZAATEN KOZMOPOLİT BİR ŞEHİRDE MARDİN.

Image
ert
04.10.2022 / 18:32

Önce düzgün yazmayı öğren sonra da edebinle yaz. Toynaklarınla nasıl yazdığın da ayrı bir muamma.

Image
husametin tayral
04.10.2022 / 17:51

mardini kuranlar çok tanrılı dinlere inanan insanlarda. islamiyeten 1000 yıl öncesinde bile mardin kale kısmında kurulmuştu. bizans döneminde gelişti ve artuklu döneminde metropol oldu camiler ve medreseleri ile.. YANİ MARDİNİ MÜSLÜMANLAR KURMAMIŞTIR, YEZİDİLER KURMUŞTUR ERMENİLER BÜYÜTMÜŞTÜR, MUSLUMANLARDA GELİŞTİRMİŞTİR.

Yorum Yaz