tatlidede

Mardin Valisi Demirtaş'tan Engelliler Haftası mesajı

  • 10.05.2022 11:35
Mardin Valisi Demirtaş'tan Engelliler Haftası mesajı

MARDİN (AA) - Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirtaş, mesajında, engelliliğin yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil toplumun bütün kesimlerini ilgilendirdiğini, teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve istihdamdan sosyal hizmete kadar geniş bir çerçevede ele alınması gereken bir konu olduğunu belirtti.

Hassasiyet gösterilmesi ve empati kurulması halinde her türlü engelin ortadan kalkacağını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak ülkemizde son yıllarda engelli vatandaşlarımızın meslek edinip üretken hale gelmesi, toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırıcı çevresel ve mekansal düzenlemelerin yapılması, yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirme imkanlarının sunulması için önemli uygulamalar hayata geçirilmiştir. Bu bağlamda ilimizde engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlayacak tüm çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak açısından önemli bir zaman dilimi olarak değerlendirdiğimiz Engelliler Haftasını gönülden kutluyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine esenliklerle dolu bir hayat temenni ediyorum."

AA

Yorum Yaz