tatlidede

Mardin'de 15 Temmuz şehitlerine sela

Mardin'de saat 00.14'ü gösterirken cami minarelerinde ezan sesi yükseldi . 15 Temmuz darbe gecesinde şehitlerimize sela okundu!
  • 16.07.2023 00:17
Mardin'de  15 Temmuz şehitlerine sela

15 Temmuz darbesi 7. yıldönümünde gündemde yer alıyor. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, tüm camilerden aynı anda yükseldi. Birlik ve beraberliğin sembolü selaların gündeme gelmesiyle birlikte sela okunacak mı diye merak uyandırdı . Bu gece şehit olan miletimizin kanı sela sesleriyle bir kez daha yüreğimizde ölümsüzlüklerini kazıdı.

15 TEMMUZ (Bu gece) SELA OKUNACAK MI Sela neden okunur Sela nedir ve ne zaman okunur

15 Temmuz Cumartesi gününü 16 Temmuz Pazar gününe bağlayan gece 00.13’te Türkiye genelindeki camilerin hepsinde eş zamanlı selalar okunacak. Ayrıca merkez camiler ve 15 Temmuz programlarının icra edileceği yerlere yakın olan camiler sabah namazına kadar açık tutulacağını  ve bütün camilerin minarelerinin ışıkları yakılacağı belirtildi.

SELA NEDİR ?

Sela kelime anlamı itibariyle dua ve namaz anlamına gelmektedir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in Allahtan rahmett temenni ederken ve Allah'ı meth ederken onun şefaatini dileyen bir dua çeşidi olarak bilinmektedir.  serbest şekilde okunan dualardan oluşur. Bizler de bu hain darbe girişiminde bulunanları kınıyoruz ve masum yüreklerin kanını akan şehitlerimize selam ve duayla anıyoruz.

MardinLife/Gülten Akgül

Editör: Gülten Akgül

Yorum Yaz