matesis
dedas

Mardin'de 7 Mahallede Karantina Uygulaması Başlatıldı

Mardin il genelinde Korona Virüs tedbirleri kapsamında 7 kırsal mahallede il pandemi kurulu kararıyla kısmi karantina uygulaması başlatıldı.
  • 12.11.2020 11:51
Mardin'de 7 Mahallede Karantina Uygulaması Başlatıldı

Son günlerde özellikle Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa başta olmak üzere bütün bölge illerinde yoğun olarak görünen korona virüs vaka sayısındaki artış nedeniyle tedbirler arttırıldı. Taziyelerin ve etkinliklerin yasaklandığı Mardin'de 7 kırsal mahallede de görünen vakalar nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

Mardin Artuklu merkez,  Derik ve Nusaybin'e bağlı 7 mahalleye giriş çıkışlar yasaklanarak karantinaya alındı. Mardin'de son günlerde ciddi bir artışın görüldüğü vaka sayıları yeni tedbir ve kısıtlamaları da beraberinde getirdi. Covit-19 teşhisi konan hastaların kimi ilgili hastanelerde tedavi altına alınırken, kimi de konulan teşhis nedeniyle evlerinde, binalarında ve mahallelerinde uygulanan kısmi karantinalarla izole edilerek tedavi ediliyor.

Artuklu'ya 7 mahalleye akşam saatlerinde filyasyon ekipleri, jandarma eşliğinde giderek mahallelerde karantina uygulamalarını başlatmış oldular.

Vaka ve hasta sayı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, vaka sayısında artışın olduğu, vatandaşların evleri dışında bulundukları her ortamda mutlaka sosyal mesafe kurallarına uymaları, maskesiz dolaşmamaları ve mümkün olduğu kadar temastan kaçınmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

MARDİN LİFE/ÖZEL

Yorum Yaz