matesis
dedas

Mardin'de Duvar Protestoları

Mardin, Kızıltepe ve Savur ilçesine bağlı Sürgücü Beldesi'nde düzenlenen yürüyüşlerle Nusaybin-Qamişlo sınır hattına yapımı devam eden duvarı protesto edildi.
  • 06.11.2013 01:44
Mardin'de Duvar Protestoları
BDP Mardin il ve merkez ilçe örgütü, Nusaybin-Qamişlo arasında yapımı devam eden duvarı protesto etmek bu nedenle 6 gündür ölüm orucunu sürdüren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökan'a destek vermek amacıyla kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.
Yürüyüş öncesi BDP Mardin il binası önünde bir araya gelen bir grup vatandaş, sanatçı Zülfü Livaneli'nin "Duvarları devirin de kül edin betonları ne böyle sınır olsun ne böyle düşmanlıklar kaldırın duvarları yıkın gitsin hepsini ne böyle zulüm olsun nede böyle şarkılar" sözlerinin üzerinde bulunduğu pankart açtı. Yoğun güvenlik önlemleri altında PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK ve YPG lehine atılan sloganlar eşliğinde Karayolları Parkı'na doğru yürüyüşe geçen grup Karayolları Parkı'na kadar yürüyüşünü sürdürdü. Kitle, burada demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu.

Burada açıklama yapan BDP Mardin Merkez İlçe Başkanı Hatice Kalkan, Gökkan'ın 6 günlük ölüm orucu eylemini hatırlatarak, Gökkan'ı direnişinden dolayı selamladıklarını söyledi. Duvarı yıkmak ve parçalamak için kanlarının son damlasına kadar mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Kalkan, Rojava devriminin de sahipsiz olmadığını kaydetti.

SÜRGÜCÜ
Savur ilçesine bağlı Sürgücü (Awina)beldesinde bir grup BDP'li Sürgücü Belde Meydanı'nda bir araya geldi. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri, açan kitle Karşıyaka Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında sık sık, sloganlar atıldı. Kitleye hitaben kısa bir konuşma yapan BDP Mardin il yöneticisi Hasibe Mengirkaon, Nusaybin-Qamişlo sınır hattına "utanç duvarı"nın örülmesini kınadıklarını belirterek, 7 Kasım'da Nusaybin'e yapılacak yürüyüşe tüm yurtsever yurttaşların katılması çağrısında bulundu.

KIZILTEPE
BDP Kızıltepe İlçe Örgütü de yürüyüş organize etti. Özgürlük Meydanı'nda toplanan kitle PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posteri ile KCK, PKK ve PYD bayrakları ile "Em diwarê şermê nalet dikin diwar rûreşiye" ve "Diwarê şermê di nabera morovada nayi kabulkirin em şermezar dikin" yazılı pankart açarak, Çeçen Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti.
Yürüyüş boyunca alkış, ıslık ve düdük çalan grup sık sık slogan attı. Çeçen Mezarlığı önünde sona eren yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Fettah Tekin, halklar arasında duvar örülemeyeceğini belirtti.

Yorum Yaz