tatlidede

Mardin'de kar yağışı etkili oluyor

Mardin'de gün boyu yağan yağmur akşam saatlerinde yerine yoğun kar yağışına bıraktı. Yenişehir'de kar kalınlığı 25 santimetreye varırken, şehrin yüksek yerlerinde kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu.
  • 27.01.2017 21:43
Mardin'de kar yağışı etkili oluyor

Mardin merkez Artuklu ilçesinde gün boyu sağanak halinde yağan yağmur akşam saat 20.00 sularında yerini yoğun kar yağışına bıraktı.

Yağan karın etkisiyle birkaç dakikada Mardin beyaza bürünürken, Yeni şehir ile eski şehrin bağlantı yolu olan hava radar mevki kar ve buzlanma nedeniyle trafik ekiplerince ulaşıma kapatıldı. 

Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle trafik ekipleri kar lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmamaları konusunda araç sürücülerini durdurarak uyarması dikkat çekti.
 
Mardinliler, Yağan karı sevinçle karşılarken, yarı yıl tatili nedeniyle okulu olmamasını fırsat bilen öğrenciler gecenin geç saatlerine kadar kar topu ve kardan adam oynayarak yağan karın tadını çıkarırken, kimi çocuklar da buldukları plastiklerle kayarak karın tadını çıkardı. Oluşabilecek buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalımlarına başlanırken, Mardin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına ait kar küreme araçları ile dozerler ana arterlerdeki karları temizleyerek, ulaşımın aksamaması için yoğun çaba gösterdiler. 

Yorum Yaz