Mardin'de klasik müzik resitali
Sahne duruşları ve sempatik tavırlarıyla Mardinlilerin beğenisini kazanan Viyolacı ve şarkıcı Jelena Popran ile Çellist Rina Kaçinari Mardinlilere klasik müzik rüzgarı estirdi.
Sine Mardin film festivali kapsamında Avusturya kültür ofisinin desteği ile Avusturya'dan gelen iki caz müzik sanatçı Mardinlilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
Mardin Kalesi eteklerinde bulunan Mardin Müzesi bahçesinde gerçekleşen konsere Mardinli gen kadın ve erkekler büyük ilgi gösterdi. Etkinliğin Avusturya büyük elçiğinin desteği ile gerçekleştirdiğini belirten Sinemardin Film Festivalinin Koordinatörü Helün Fırat, Her yıl geleneksel olarak ayrı bir temayla Mardinli Sanatseverlerle buluşan SineMardin Film Festivali kapsamında sanatın farklı bir alanında Mardinli sanatseverlerle paylaşıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
Avusturya'dan gelen ekibin özellikle Avrupa'da tanınan başarılı bir ikili olduğunun altını çizen Koordinatör Heylün Fırat, Viyolacı ve şarkıcı Jelena Popran ile Çellist Rina Kaçinari'nin klasik müziğini oldukça sıradışı bir şekilde yorumlayan bir grup olduğunu söyledi.
Her iki sanatçının da Kosova kökenli olduklarını vurgulayan Heylün Fırat, "Avusturya büyük elçiliği ve Avusturya Kültür Ofisi'nin destek ve katkılarıyla çok önemli iki sanatçıyı Mardin'de apırlıyoruz. Tarihin, Kültürün ve mimarinin eşsiz kenti Mardin güzel bir akşamında Mardinli Sanatseverlere klasik müzik ziyafeti sunmak ve kentin bu eşsiz manzarasının eteğinde sanatseverlerin pür dikkat müziğe dikkat kesilerek adeta kendilerinden geçtiklerini izliyor olmak bana mutlulukların en güzelini yaşatıyor." dedi.
Yaklaşık iki saar süren konseri sonuna kadar izleyen Mardinliler, etkinliğin ardından festival kapsamında gösterime sunulan filmi gecenin geç saatlerine kadar izleyerek sanatla dolu güzel bir gece daha yaşadılar.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumMardin Mardin olalı böyle zulüm görmedi. Sinemardin Mardine ve Mardinlilere bir şey katmadı. Kendi kültürümüze uzak kalmaya başladık. Mardinde yıllar önce bulunan ve halen kapalı durumda olan sinemalardan bahsedilmezken şimdi paraların bolca harcandığı ve Mardine bir katkısı olmayan bir proje yürütülüyor.Siz yapılan hesapsız harcamalardan bahsedin.Lale, Köşk,Renk ve Halk evi sinemalrından hiç söz etmiyorsunuz. Belediye ve Kültür Müdürlüğü bu konulara açıklama yapsınlar başkaları külhanbeylik yapmasınlar.Başka kültürleri bize empoze etmesinler.