Mardin'de ramazan etkinlikleri sürüyor
Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin düzenlediği Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Semazen Gösterimi büyük ilgi topladı.
Ramazan ayı boyunca haftanın her Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce yurttaşın yanı sıra Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Seyfettin Yavuz da katıldı.
Parkın içinde oluşturulan bir alanda yapılan etkinlik Kuran-i Kerim’in tilavetinin okunmasıyla başladı. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, bu kutsal ayda kısa bir süre önce Rojava’da çok büyük bir katliamın yapıldığını hatırlatarak, “Üstelik kendilerini barış ve hoşgörünün adı olan İslami örgüt olarak tanıtan İŞİD denen bir vahşet örgütü, yüzlerce sivil insanı katletmiştir. Bu vahşeti hepinizin huzurunda bir kez daha lanetliyoruz. Sizlerden de o zülüm edilen halka desteklerinizi ve dualarınızı esirgememenizi diliyoruz. Bu kutsal Ramazan ayının barışa, demokrasi ve huzura vesile olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmanın ardından etkinlik, Selam İlahi Grubu’nun sahneye çıkmasıyla birlikte ilahiler seslendirdi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde ise, Semazenler sahneye çıkarak gösterilerini sundu. Büyük ilgi toplayan Semazen Gösterisi gece geç saatlere kadar devam etti. Etkinlik, daha sonra son buldu.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
3 yorumSekreter yardımcısının açıklamaları güzel de, rojava da katliam yapan bir tek işid mi kobané nın çevre köylerinde tel abyad ve civar köylerinde katliam yapan insanları köylerinden göçe zorlayan, daha bir iki gün önce işid militanları hastaneye girdi diye hastahaneyi içindeki yüze yakın hasta on doktor on sekiz hemşireyle beraber havaya uçuran pyd nin işidten ne farkı var.İŞİD ve PYD aynı atölye de fakat farklı tornalardan çıkmış ikisi de alan hakimiyeti için çarpışan karanlığın neferleridir.unutmayın ki otuz yıldan beridir yaptığınız katliamlara, zülümlere ve bunu yaparken de büyük insalık için, barış için gibi söylemlerle yutturmaya çalışmanıza kürd halkı itiraz etmiyorsa doğru yaptığınızdan, doğru konuştuğunuzdan değil,halkın suskunluğu korkudandır.
ramazan bitmek uzere, attigin basliga bak ya, etkinlikler suruyormus, sanki daha once etkinlik yapilmis...ayip ayip
Marsu yenisehire bol su versin hergun suyu kesiyor olacak sey degil paramizi pesin veriyoruz birde tankerle su aliyoruz iki kez belediyeye su parasi vermis oluyoruz lutfen suyu kesmeyin. Mardinde su derdi olamaz bu kadar yagis oldu birde beyaz su var duyarli olacaginizdan eminiz