matesis
dedas

Mardin'de Tarım ve Gıda Fuarı 8. kez açıldı

Mardin'de 8.'si düzenlenen 'Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı' düzenlenen törenle açıldı.
  • 26.10.2022 17:19
Mardin'de Tarım ve Gıda Fuarı 8. kez açıldı

Zümrüt Fuarcılık A.Ş’nin organize ettiği Uluslararası Mardin Tarım Fuarı 8. kez kapısını açtı. 30'a yakın ilden katılımlarla gerçekleşen uluslararası Mardin Tarım Gıda hayvancılık fuarında bu yıl 100'ün üzerinde firma katılıyor.

Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, KOSGEB, Güneydoğu Anadolu İhracatı Geliştirme Merkezi, Eti Maden Genel Müdürlüğü, Mardin Valiliği Büyükşehir Belediyesi gibi birçok kurum ve kuruluşun desteklediği fuarın açılışına Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, kurum amirleri, STK Temsilcileri, üreticiler ve çiftçiler katıldı. 

8. Magrotex Fuarında, tohum, sulama, gübre, bitki, besleme mekanizasyon, fide, fidan, arge, teknoloji, drone, traktör, tarım ekipmanları, biçerdöver gibi birçok ürün sergileniyor. Fuarda Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliği tarafından çeşitli ikramlar yaparken, Öter bulgur, tarafından çorba dağıtıldı. Oli makarna standında makarna servis edilirken bir çok stantta yöresel ürünler gelen ziyaretcilere ikram edildi.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Tarım cenneti olan Mardin’imizi uluslararası arenada tanıtımına katkı sağlayan Fuarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Türkiye ve Ortadoğu’da oldukça ses getiren fuarı Mardin’de 8’nci kez gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde bulunduklarını dile getiren Fuarın Genel Koordinatörü Mehmet Ünal, şunları kaydetti:

“Tarım sektörünün ve Ortadoğu’nun önemli buluşma noktalarından biri olan Mardin’de Magrotex’22 Uluslararası Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarının bu sene 8.sini düzenliyoruz. MAGROTEX fuarı, Türkiye de ve Ortadoğu’da oldukça ses getirmiştir. Zümrüt Fuarcılık, Mezopotamya’nın verimli topraklarda katılımcı firmalarımıza katma değer yaratacak şekilde ürünlerini pazarlayacakları Uluslararası hizmetler üretiyor. Tarım ve gıda makineleri doğru tarım teknikleri, bitki besleme, gübreler, zirai ilaçlar, su ve sulama teknolojileri, gıda ve gıda ürünleri, unlu mamuller, bakliyat, hayvancılık gibi birçok sektörü Magrotex Fuarında buluşturuyoruz.”

Mardin'in tarım kimliğiyle ön plana çıktığını anlatan Ünal, "Mardin, birçok temel gıda maddesi üretiminde Türkiye'de ya 1'de ya 2'de ya 3'te. Bundan dolayı bütün çiftçilerimizi, üreticilerimizi, onlara her alanda destek veren çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz" dedi.

Ünal, fuarlar sayesinde çiftçilerin yeni gelişmeler ve teknolojilerle buluştuğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Ne kadar üretirsek üretelim, markalaşamadığımız zaman ürettiğimiz ürünün hak ettiği değeri alamıyoruz. Mutlaka markalaşmak zorundayız. Bununla alakalı bütün paydaşlarımız ellerinden gelen gayretli çalışmaları gösterdikleri gibi bundan sonra da hep beraber göstereceğiz."

KOSGEB, TKDK ve birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen fuara; Irak, Ürdün, İran gibi çok sayıda ülkelerden ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor

Movapark’ta 30 bin metrekarelik alanda kurulan fuar, 30 Ekim 2022 tarihine kadar gezilebilir.

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz