tatlidede

Mardin’den Azerbaycan’a ‘Destek’ Mektubu

Mardin’in Artuklu ilçesi Akıncı Mahallesindeki Akıncı Ortaokulu öğrencileri, Ermenistan´ın balistik füze ile vurduğu, 13 sivilin hayatını kaybettiği Gence kentinde hasar gören 29 Numaralı Okulun öğrencilerine moral vermek ve manevi destek vermek için mektup yazdı.
  • 16.11.2020 14:23
Mardin’den Azerbaycan’a ‘Destek’ Mektubu

Öğrenciler, saldırılarda hedef alan okuldaki akranları için yazdığı mektupları Türk ve Azerbaycan bayrakları ile süsledi.

Öğrenciler aynı zamanda oyuncak, kitap ve defter de gönderdi.

Öğrencilerin dayanışmayı yansıtan, birlik ve beraberlik duygularını aktardığı mektuplar duygulandırdı.

Akıncı Mahallesi, Suriye sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafede.

Mardinli öğrenciler, Suriye´de, terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki bölgelerden Mardin´e gerçekleştirilen saldırıları anımsatarak, benzer acıları yaşadıklarını, empati kurduklarını belirtti.

Öğrencilerden Nurdan Öztürk, “Onlar, sevdiklerini kaybediyorlar, anne babalarını. Bizde empati kurarak onların neler yaşadıklarını anlayabiliriz. Bundan dolayı onlara destek mektupları yazdık ve oyuncaklarımızı gönderdik. Onların morallerini düzeltecek şeyleri yazdık, mesela bu durumların, bu savaşların biteceğini söyledik. Buradan Azerbaycan’daki çocuklara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yazdıkları Mektup ve topladıkları materyaller PTT aracılığı ile Azerbaycan’a gönderildi.

Okul Müdürü Sümeyra Baştuğ, haberlerde bir okulun saldırıya uğradığını gördüklerini ve daha sonra okul olarak oradaki öğrencilere moral vermek için mektup yazıp göndermek istediklerini dile getirdi.

Baştuğ, konuşmasında şunları söyledi:

“Esasında sosyal medyada gezinirken, genelde geceleri biz haber okuyabiliyoruz, işten güçten dolayı. Gezinirken bu haberle karşı karşı karşıya kaldığımda gerçekten çok üzüldüm. Üzüldüğüm gibi de hemen harekete geçmek istedim. Yani ne yapabiliriz diye bunları baya düşündüm. Oradaki insanların, kardeşlerimizin şuan manevi desteğe çok ihtiyacı var her şeyden öte. Dolayısı ile öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile aynı gecede koordine olduk ve dedik ki onların yanında olalım. Kitap, Oyuncak, Mektup, Şiir, Resim her ne olursa olsun manevi bir desteğe ihtiyaç duydukları için böyle bir şey yapalım dedik. Çocuklarımızın bazıları şiir yazdı, bazıları resim yaptı, bazıları mektup yazdı, kimisi kitaplarını getirdi, kimisi oyuncaklarını getirdi, Kimisi kalem, kağıt, defter getirdi. Yani öğrenciler aslında evlerinde ne mevcut ise neyi paylaşabilecekler ise onu getirdiler. “

Öğretmen Zübeyir Kocaoğlu da, mektupları okuduğunu ve duygu yoğunluğunun fazla olduğunu belirterek: “Olayın çıkış noktası aslında, orada bombalanan okullar oldu. Okullar bombalandığı için öğrenciler okullarına gidemedi, öğretmenleri yine aynı şekilde mağdur kaldı. O yüzden öğrencilerimiz özellikle oradaki akranlarının yanında olduklarını belirtmek için böyle bir projeye karar verdik. Duygu yoğunluğu çok yüksekti mektupları okurken. Öğrencilerimiz gerçekten içlerinden gelen duyguları çok güzel ifade etmişler. İnşallah oradaki kötü durum biter, birlik beraberlik içerisinde kardeşçe güzel günlere kavuşuruz diye ümit ediyoruz.” İfadelerini kullandı.



Yorum Yaz