matesis
dedas

Mardin'in sorunlarını ekonomi şurasında anlattı

Mardin Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, TOBB Ekonomi Şurasında Mardin'in sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi.
  • 17.08.2023 13:34
Mardin'in sorunlarını ekonomi şurasında anlattı

Mardin Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve Oda-Borsa Başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip ÇELİK, Ekonomi Şurası’nda Mardin-İş dünyasının finansmana erişimde yaşadığı sorunları, Sanayi altyapısının geliştirilmesinin gerekliliğini, Ulaştırma ve lojistik altyapısının geliştirilmesi, hava yolunun önemini ve Mardin Havalimanının uçuş seferlerinin arttırılması konularını dile getirdi.
Şura’nın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; reel sektör firmalarının son dönemde finansmana erişimde büyük zorluklar yaşadığını belirterek, "Özellikle KOBİ kredilerinin reel olarak artmaması, zincirleme etkiyle ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz yansıyor." dedi.
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ekonomi şuralarının, kamu ile özel sektörün bir araya geldiği, sıkıntıları ve önerilerini doğrudan icra makamına iletebildiği çok önemli bir platform olduğunu söyledi.
 
Bu platformda dile getirilen pek çok meselenin, geçmişte çözüme kavuşturulduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, TOBB Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi şurasını tekrar toplamasını talep ettiklerini ve kendisinin de bunu uygun bulduğunu anlattı.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz