tatlidede

Mardinli çocuklar Türkiye korosuna ses verdi

Türkiye'de bin okulun ve binden fazla öğretmenin katılımıyla gerçekleşen eTwinning Projesi 'Türkiye Çocukları Korusu'nda on binlerce çocuğun oluşturduğu koro pandemi süreci nedeniyle dijital ortamda buluşarak koro çalışmalarını sürdürüyor.
  • 05.01.2021 21:33
Mardinli çocuklar Türkiye korosuna ses verdi

'Türkiye Çocukları Korusu'na Mardin Elifana İlkokulu'nda görev yapan Sınıf Öğretmeni Serpil Kalkan ile Zinciriye İlkokulu Sınıf Öğretmeni Özlem Cesur Korhan da projeye dahil olan öğretmenler arasında. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Mardin'den projeye dahil olan iki öğretmen, 50 öğrencileriyle birlikte her hafta sonu Cumartesi günü dijital ortamda gerçekleşen kurslara evlerinden katılarak hem ritim ve nota öğreniyor hem de milli birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyorlar.


Müzik Öğretmeni Muharrem Baz'ın öncülüğünde Türkiye genelindeki bine aşkın öğrencinin katılımıyla devam eden Türkiye Çoçukları Korosu'nda 5. haftayı geride bıraktıklarını kaydeden Projenin Mardin ayağında paydaş öğretmeni olan Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Elifana İlkokulu Öğretmeni Serpil Kalkan, Bir eTwinning Projesi olan 'Türkiye Çocukları Korusu' Pandemi sürecinde yorulan, umutsuzluğa kapılan çocuklara yeni bir kapı araladığını söyledi.


"DİJİTAL OKUR-YAZARLIK"
Özlem Cesur KORHAN, "Öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmek amacıyla “ her sınıf bir korodur” düşüncesiyle yurdumuzun dört bir yanındaki öğrenciler ve öğretmenler Türkiye Çocukları Korosu projesi çatısı altında buluşmuş oldular. Her hafta cumartesi günleri yaptığı canlı yayınla öğrencilerle buluşan Müzik Öğretmeni Muharrem Baz hocamızın öncülüğü ve ekibi sayesinde öğrencilerimiz müzik derslerine katılabilmektedir. Çocuklar bu proje ile kodlamalar yaparak nota bilgisi öğrenmekte, her hafta yeni şarkılar öğrenerek, bu şarkıları kendileri için tasarlanan dijital piyano ve melodika ile çalmaktadırlar. Her hafta bir web2.0 aracını kullanmayı öğrenmekte, böylece gelişen ve değişen dünyaya ayak uyduracak dijital okuryazarlık becerilerini de geliştirmektedirler." dedi


TÜRKİYE KOROSU KONSERİ
Öğretmen Serpil Kalkan, Proje nihayete erdiğinde projeye dahil olmuş olan öğretmen ve öğrencilerin de olduğu bir büyük Türkiye Korosu konserinin verilmesinin de planlandığını kaydederek, "Öğretmenlerimiz, ülkemizin tüm bölgelerinden farklı dil ve kültür yapılarına sahip olan öğrencilerle Türkiye Çocukları Korosu çatısı altında halka açık büyük bir koro ile konser verilmesi planlanmaktadır. Pandeminin devam etmesi durumunda ise Web2 araçlarını da kullanarak tüm koroların içinde olduğu bir video oluşturmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz