matesis
dedas

Mardinli Öğrenciler Türk Masallarını Avrupa ülkelerine tanıttı

Mardin’in Dargeçit İlçesinde Atatürk Ortaokulu öğrencileri, İngilizce öğretmeni Ayşe Çanakel öncülüğünde Türk Masallarını İngilizceye çevirerek Avrupa ülkelerine tanıttı.
  • 11.06.2021 13:47
Mardinli Öğrenciler Türk Masallarını Avrupa ülkelerine tanıttı

Atatürk Ortaokulu öğrencileri, İngilizce öğretmeni Ayşe Çanakel koordinatörlüğünde; Azerbaycan, Romanya ve İtalya’dan ortakları ile eTwinning projesinde buluştu. My Fairy Tale Bus (Masal Otobüsüm) eTwinning projesi ile Türk masalları İngilizceye çevrilerek Avrupa ülkelerine tanıtıldı.

Pproje ekibinde 10 Türk, 2 İtalyan, 3 Romanya ve 1 Azerbaycan’dan öğretmenlerle ve öğrencilerle çalışma fırsatı yakaladığına değinen Proje Koordinatörü Çanakel “ eTwinning platformu Avrupa’da ki ve Türkiye’de ki okulları bir çatı altında toplayan bir platformdur ve bu proje sayesinde İngilizce’nin 4 temel dil becerisini (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) kültürel etkileşimi sağlayarak masal derleme çalışmalarıyla destekledik.”dedi.

Etkinliklerini yalnızca masal derleme ve Avrupa’ya tanıtma etkinlikleriyle de sınırlandırmayı tercih etmediğini belirtti.

Bunun yanında öğrencileriyle projenin en tatlı etkinliği olan kurabiye yapma ve tarifini verme gibi birçok eğlenceli etkinlikleri de gerçekleştirilirken, öğrencilerinin İngilizce dil bilgisini geliştirmekti.

Çanakel, Web 2 araçlarını kullanarak iş birlikçi ürünler ortaya çıkardığını ve öğrencilerinin farklı kültürdeki akranlarıyla tanışarak pandemi döneminde evde yapılabilecek etkinliklerle projelerini eğlenceli hale getirdiklerini söyledi. Karışık ülke takımları oluşturup her takıma 2 mentor görevlendirdiklerini söyleyen Ayşe Çakanel son olarak “Milli Eğitimin Temel Değerlerinde temalar seçip öğrencilerden masal yazmalarını istedik.. Temel Değerler masallardaki öğretici amacı pekiştirdiklerini ve toplamda 8 masal kitap oluştur. Temel değerleri ise iyi niyet, sevgi, tutumluluk, saygı, arkadaşlık”ifadelerini kullandı.

Editör: Aydın

Yorum Yaz