matesis
dedas

Mardinli Vekil DEDAŞ'ın hukuksuzluklarını meclise taşıdı

Mardinli YSP Milletvekili Kamuran Tanhan, Nusaybin’de DEDAŞ'ın boş olan evlere kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla para cezası kesmesine ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
  • 31.08.2023 15:24
Mardinli Vekil DEDAŞ'ın hukuksuzluklarını meclise taşıdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından Anayasanın 98’inci ve TBMM içtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını isteyen YSP'li vekil Kamuran Tanhan, meclise verdiği dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ), Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Duruca kırsal Mahallesi yaklaşık 15 gün önce DEDAŞ yetkilileri, Jandarma eşliğinde mahallede denetim yapmış ve birçok eve kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla para cezası kesilmiştir.

Tarafımıza ulaşan vatandaşlardan Mehmet Yağız, 90 yaşındaki babasının 10 aydır kendi evinde yaşadığını ve evinin boş olduğu, ancak DEDAŞ yetkilileri tarafından boş olan eve kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla 24 bin TL para cezası kestiğini bildirmektedir. Mehmet Yağız bu hukuksuzluğa karşı yasal haklarını kullanmak için itiraz dilekçesi verdiğini ancak tarafına bir geri dönüşün yapılmadığı bu nedenle durumu protesto etmek amacıyla Mahalle girişine bir pankart astığını ve bu haksız durumun bitirilmemesi dahilinde oturma eylemi başlatacağını bildirmektedir. 

Bu bağlamda;

  1. DEDAŞ yetkilileri, Duruca kırsal Mahallesinde kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla hangi tarihte para cezası kesmiştir?
  2. Para cezası kesilen evlerin sayısı kaçtır? Evlerden kaç tanesi boş, kaç tanesi doludur?
  3. Boş olan evlere kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla para cezası kesmek için ne tür deliller sunulmuştur?
  4. İtiraz dilekçeleri DEDAŞ tarafından hangi süre içinde ve hangi yöntemle değerlendirilmektedir?
  5. Mehmet Yağız adlı vatandaşın 90 yaşındaki babasının boş olan evine kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 24 bin TL para cezası kesilmesinin hukuki dayanağı nedir?
  6. Mehmet Yağız'ın itiraz dilekçesinin sonucu ne olmuştur? Neden kendisine bir geri dönüş yapılmamıştır?"

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz