TÜVTÜRK

MARDİNLİLERİN GÖZÜ ANKARA’DA!

Mardin’in kronikleşen ve yıllardır bir türlü kalıcı çözüme kavuşturulamayan en temel sorunu olan içme suyu için vatandaşlar artık somut adımlar atılmasını bekliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyaz-Su’dan kente ulaştırılacak isale hattı projesinde önemli bir aşamaya gelinirken, projenin tamamen bitirilmesi için gözler Ankara’dan gelecek ödenek müjdesine çevrildi. ​Vatandaşlar, altyapısı büyük oranda hazırlanan projenin ek kaynak sağlanarak bu yaz döneminde bitirilmesini ve su çilesinin artık son bulmasını talep ediyor.

  • 30.06.2026 13:30
MARDİNLİLERİN GÖZÜ ANKARA’DA!

 

Altyapı Hazır, Depolar Tamam: Sıra İsale Hattında

Edinilen bilgilere göre, Mardin halkının yıllardır özlemle beklediği sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşması amacıyla yürütülen çalışmalarda kritik bir viraj dönüldü. Proje kapsamında şehir içi içme suyu altyapı hatlarında yenileme çalışmaları gerçekleştirildi ve 3 adet dev su deposunun yapımı tamamlandı.

Şu ana kadar yaklaşık yüzde 36’lık bölümü tamamlanan projenin, kentin su ihtiyacını kökten çözecek olan Beyaz-Su isale hattı ayağında ise bütçe engeline takılındığı öğrenildi.

Image description

"Mevcut Ödenek Yetersiz, İlave Kaynak Şart"
Mardin halkı adına yapılan çağrılarda, Devlet Su İşleri tarafından mevcut tahsis edilen ödeneğin projenin tamamlanması için yeterli olmadığı vurgulanıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı hazırlıklarının tamamlandığı ve şehir içi hatların yenilendiği belirtilirken; gerekli ilave kaynağın ivedilikle sağlanması durumunda kalan kısmın bu yaz dönemi içinde bitirilmesinin mümkün olduğu ifade ediliyor.

Mardinliler, kentin bu hayati ve ertelenemez ihtiyacına karşı ilgili bakanlık ve dsi'nin duyarlılık göstermesini bekliyor.

Image description

Strateji ve Bütçe Başkanlığı Görüşmesi Tarihi Bir Fırsat
Öte yandan, Ankara’da Strateji ve Bütçe Daire Başkanlığı’nda yapılacak görüşmenin, Mardin’in su sorununun çözümü için tarihi bir fırsat olduğu belirtiliyor. Yapılacak görüşmelerden somut ve güçlü bir destek kararı çıkmasını umut eden vatandaşlar, "Mardin’in içme suyu sorunu artık ertelenmemeli. Depolar yapıldı, hatlar yenilendi. Şimdi sıra Ankara’nın sesimizi duymasında. Bu yaz musluklarımızdan kesintisiz su aksın istiyoruz" diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Ankara’dan gelecek müjdeli haber, kentte yıllardır süregelen su sıkıntısının tamamen tarihe karışması adına en güçlü adım olacak.

Image description

Image description

 

Editör: Beşir Şavur

Yorum Yaz