matesis
dedas

Mardin'de kar yağışı devam ediyor / Okullar tatil edildi mi?

Mardin'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken, sabahın ilk ışıklarıyla şehir tamamen beyaza büründü.
  • 18.03.2022 08:00
Mardin'de kar yağışı devam ediyor / Okullar tatil edildi mi?

Mardin'de gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürürken, şehir merkezi beyaza büründü.

Okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili resmi kurumlardan herhangi bir açıklama gelmezken, açıklamanın gelmesi ile birlikte haberimizde yer vereceğiz. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından gece saatlerinde Mardin'in yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı gece yarısı kent merkezinde de etkili oldu.

Son 30 yılda Mart ayının en yoğun kar yağışını alan Mardin bir kez daha beyaza büründü. Aralıklarla devam eden kar yağışının sabahın ilerleyen saatlerinde etkisinin artacağı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından duyurulurken, hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyi gördü.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kent merkezinde görev aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışının belli aralıklarla daha devam edebileceğini tahmin ettiklerini duyurdu.

Mart ayında Mardin'de ilk defa kar yağışı ile karşılaştığını belirten Selman Gümüş, “Mart ayında karın yağdığını görmek çok güzel bir şey, atalarımızın da dediği gibi Mart kapıdan baktırdı, kazma kürek yaktırdı.  Son 30-35 senenin büyüklerimizin de dediğine göre fazlasında bir kar yağışı oldu. Mardinliler için güzel oldu kar yağışı, çiftçilerimiz içinde çok güzel oldu”dedi.

MARDİN LİFE

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz