matesis
dedas

Kaman’a Mardinli Kaymakam atandı

Mardinli Kaymakam Nurullah Kaya, Kırşehir’in Kaman İlçe kaymakamlığı görevine atandı.
  • 24.08.2023 17:25
Kaman’a Mardinli Kaymakam atandı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan İçişleri Bakanlığının Kaymakamlar kararnamesi ile birçok ilçenin kaymakamı ile vali yardımlıkları görevlerinde değişikliğe gidildi. Kırşehir'in Kaman ilçesine, Afyonkarahisar'da Vali Yardımcısı olarak görev yapan Mardinli Mülki İdare Amiri Nurullah Kaya atandı.

Vatandaşlar Kaman'ın yeni Kaymakamı Nurullah Kaya'nın kim olduğunu merak ediyor. Peki, Kaymakam Nurullah Kaya kimdir, kaç yaşında, daha önce görev yaptığı yerler nereler? Nurullah Kaya nereli?

Marmaris kaymakamı olarak atandığı haberleri önce dolaşan ancak daha sonra Kaman ilçesine atandığı ortaya çıkan Nurullah Kaya hakkında merak ettikleriniz...


NURULLAH KAYA KİMDİR?
Turizmin merkez üssü olarak adlandırılan Marmaris Kaymakamlığı görevine atanan Mardin merkezde doğan Kaymakam Nurullah Kaya, İlk, orta ve lise öğrenimini Mardin'de tamamladı. Yükseköğrenimine 1996 yılında İstanbul Üniversitesi SBF Kamu Yönetimi bölümünde başladı ve aynı fakülteden 2000 yılında mezun oldu. 2001 yılında İçişleri Bakanlığının açtığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine Kütahya Kaymakam
Adayı olarak başladı. Sırasıyla Saimbeyli ve Tufanbeyli (Adana), Güney (Denizli), Pazarlar (Kütahya) ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. İngiltere’de Londra Middlesex Üniversitesi HGS Enstitute’de bir yıl süren yabancı dil eğitimini tamamladı. 2005 yılı Nisan ayında Kütahya Dumlupınar Kaymakamlığına atandı ve bir yıl süreyle Kütahya Altıntaş Kaymakamlığına vekâlet etti.

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
Kayacan Kaya
25.08.2023 / 21:00

Yanlış kaymakamın fotoğrafi koyulmuş isim benzerliği bide paylaştığıniz kaymakam Mardin li degil

Image
Cem cem
25.08.2023 / 05:47

Haber yapmayı bile beceremeyen muhabirleriniz nereden uyduruyor bunları. Sadece Mardin de eğitim görmek mardin li olmak değildir.

Yorum Yaz