MARSU İş Güvenliğinde Türkiye Beşincisi
Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU), Büyükşehir Belediyelerinin hazırladığı İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayında yapılan tespitlerde ilk 5'in içerisinde yer almayı başardı.
İş sağlığı ve Güvenliği en iyi uygulama örneklerine 5. Sırada bulunan Marsu Genel Müdürlüğü, Çalıstay Süresince Tecrübe paylaşımı,İş Sağlığı ve Güvenliği konularındaki teorik ve pratik yaklaşımlar ve aksaklıklar,Sürdürülebilir Yönetim prosesi, 6331 sayılı İsg kanunu ve bağlı yönetmeliklerde yapılabilecek Değişiklikler v.b konularda önerilerde bulunarak katkıda bulunmuş,Kurumuz İŞ Güvenliği Uzmanı Dr.Abdulkadir Çelik Büyükşehir Belediyelerin Kazı İşlerinde İş Emniyeti Ve Korunma Sistemleri konulu bir sunum gerçekleştirmiştir. Konu İle ilgili açıklamada bulunan Marsu Genel Müdürü Dr.Etem Şahin, “iş sağlığı ve güvenliğinde en büyük kazancımız emekçilerimizin sağlık ve refahıdır. Bilindiği üzere Kurumumuz 30 Mart 2014 Mahalli seçimlerinden sonra kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Büyükşehir yasası kapsamında tüm ilçe merkezleri ve bağlı mahalleler hizmet alanına alınmış olup, zor şartlar altında kısıtlı imkânlara rağmen kesintisiz hizmet vermek hedefindeyiz. Hizmetlerimiz çalışanların emek ve gayretleri ile olmaktadır. İş güvenliği bakışımız emek ağırlıklıdır. İş Güvenliği yarına bırakılmayacak önemli ve önceliklidir. Asıl amacımız, çalışanlarımıza güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları oluşturmak. İş güvenliği Bir süreç işidir. Bugünden yarına olacak bir kavram değildir. Bizim için her insan bir cihandır. Çalışmalarımız bu bakış açısı ile sürdürmekteyiz.bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza Teşekkür Ediyorum'' dedi.
Marsu Genel Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Abdulkadir Çelik ise “Bizim iş güvenliğinde temel felsefimiz akıldan kalbe İlkesidir. Yani İlk etapta İş güvenliği ve tedbirlerini Sevmek sonrada bunu hayata tatbik etmektir. Bu başarı Üst yönetim ve İş Güvenliği Ekibiz ile beraber çalışanlarımızındır. Bu kapsamda Emeği Geçen herkese Özellikle Sayın Eş başkanlarımıza, Bizim her zaman desteğini esirgemeyen Sayın Genel Müdürümüze ve yardımcılarına teşekkür ediyorum.''dedi.
Kaynak: Mardin Life
Yorumlar
1 yorumKesintisiz şu vermede 5.olsaydı dah iyiydi. İş güvenliğini kanunen uygulamak zorunda uygulamada ekslklik durumunda para cezası var. Yani zorunluluk. Bu kadar showa da gerek yok. Hizmet bekliyoruz.