matesis
dedas

MARSU yolsuzluk operasyonunda 1 tutuklama!

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren MARSU'da yapılan iş ve işlemlerde usulsüzlükler olduğu gerekçesiyle dün düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 17 kişiden 1'i tutuklanırken diğerleri adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
  • 12.11.2020 14:14
MARSU yolsuzluk operasyonunda 1 tutuklama!

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde, eski Vali Mustafa Yaman’ın İçişleri Bakanlığı'nca merkeze alınmasının ardından; döneminde yapılan ihaleler, iş ve işlemlerle ilgili başlatılan incelemeler sürüyor.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince yürütülen incelemeler ve elde edilen veriler üzerine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından, aralarında dönemin MARSU Genel Müdürü ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 17 kişi hakkında dün gözaltı kararı verilmiş, şüpheliler düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun ardından mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden 1'i hakkında tutuklama kararı verilirken diğer şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Tutuklanan dönemin MARSU Genel Müdürü Eşref Dağdelen, hakkında verilen tutuklama kararının ardından cezaevine konuldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Vali Mustafa Yaman'ın başkan vekilliği dönemini kapsayan soruşturmanın dönem içerisinde yapılan iş ve işlemlerdeki usulsüzlük iddiaları üzerine başlatılmış, müfettişler döneme ait birçok dosyayı incelemeye almış, yapılan incelemeler ışığında da tespit edildiği ileri sürülen yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, adam kayırma ve zimmete para geçirme gibi suçlamalarla cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulundukları öğrenilmişti.

Yorum Yaz