matesis
dedas

Matiate Akademi Merkezi törenle açıldı

Midyat'ta onlarca meslek grubunda yaşanan ‘Sertifika ve belge’ sorununa son vermek amacıyla harekete geçen Midyat Esnaf ve Sanatkar Odası Matiate Güzellik Akademi ile bu soruna köklü çözüm buldu.
  • 15.08.2023 11:07
Matiate Akademi Merkezi törenle açıldı
Cumhuriyet Mahallesinde düzenlenen programa Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, MYO Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan, Özel Kalem Müdürü Halil Polat, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız, sivil toplum temsilcileri, esnaf odası yönetim kurulu üyeleri ile esnaflar katıldı.
 
Açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanı Veysi Şahin hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
 
Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Selim Yıldız ve Elif Geçer 'in Cumhuriyet Mahallesi Selahaddin Eyubi cad. No:14/8 de hizmete açtığı ‘Matiate Güzellik Akademisi’ kısa zamanda 13 meslek grubunda Kuyumculuk, Pastacılık, Erkek beraberliği, Kuaförlük, Güzellik Uzmanlığı, Epilasyon Uzmanlığı, Makine Bakım Onarım, Galeri, Emlak, Mobilya, Elektrik Pano Montajcısı, Doğalgaz, Çelik Kaynakçısı Oto Kaportacı olmak uzere 215 belge verdi.
 
Bundan sonra esnafların başka il ve ilçelere gitme çilesi sona erdiğini belirten Başkan Yıldız “ Esnaflarımıza, şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”dedi.
Haber: Gülten Akgül

Editör: Kadir Üründü

Yorum Yaz