matesis
dedas

MAÜ'den Sağlık çalışanlarına moral desteği ziyareti

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yoğun çalışan sağlık görevlilerine moral ve motivasyon desteğinde bulundu.
  • 09.05.2020 00:56
MAÜ'den Sağlık çalışanlarına moral desteği ziyareti

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mesai mefhumu gözetmeksizin, aile ve çocuklarını görmeden görevlerinin başında fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını zor zamanda yalnız bırakmayarak moral ve motivasyon desteği ziyaretinde bulundular.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın destekleriyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Derviş ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Gülcan Çiftçioğlu, Öğretim Görevlisi Aynur Güneş ve Araştırma Görevlisi Hülya Keskin’den oluşan üniversite sağlık bilimleri heyeti, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz eşliğinde Mardin Devlet Hastanesi ile Kızıltepe Devlet Hastanesinde Koronavirüs salgınıyla en ön cephede savaşan sağlık çalışanlarını yalnız bırakmayarak moral ziyareti gerçekleştirdiler.

MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın bu süreçte özel bir görev ifa eden sağlık çalışanlarına iyi dileklerini ve tebriklerini ileten heyet, Rektör Özcoşar’ın hazırladığı çiçekleri de sağlık çalışanlarına ilettiler.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Derviş, Mardin ve Kızıltepe Devlet Hastanelerine yapılan ziyaretlerde Artukbey Kahve’nin Sahibi İşadamı Tacettin Yertüm’ün hazırladığı ve içinde kahve ile badem şekerinin bulunduğu 500 adet hediye paketini de ziyaretin anısına sağlık çalışanlarına ulaştırmış oldular.

Prof Derviş, Korona virüs salgınına karşı vatandaşların alınan tedbirlerine uyularak sağlık çalışanlarına yardımcı olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Derviş, “Mardin Artuklu üniversitesi olarak; bizler de Covit-19 savaşında sağlık personelinin yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtmek üzere moral desteğinde bulunmak üzere buradayız. Sağlık çalışanlarımız; Doktoruyla, hemşiresiyle, hasta bakıcısıyla hastalarımızı iyileştirmeye çalışıyorlar. Bunu yaparken hayatlarını tehlikeye atıyorlar, ailelerinden çocuklarından uzakta kalıyorlar. Bütün bu fedakarlıkları bizler için yaptıklarını biliyoruz ve bundan dolayı da her birine minnet duyuyoruz ve teşekkür ediyoruz, ama lütfen bizlerde uygulanan tedbirlere riayet edelim ve lütfen evde kalalım.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi heyetine bu zor süreçte gösterdikleri dayanışma örneği ve moral desteği hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz