matesis
dedas

MAÜ'ye rekor başvuru! Rektör adayı sayısı 28’e çıktı...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Mardin Artuklu Üniversitesi'nin rektör adayı belirleme süreci takvimi devam ediyor. Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışmasını sürdürüyor. Mardin Artuklu Üniversitesine rektör olmak için başvuran Mardinli profesör sayısının da 28'e çıktığı öğrenildi.
  • 10.08.2023 11:16
MAÜ'ye rekor başvuru! Rektör adayı sayısı 28’e çıktı...

YÖK tarafından Mardin Artuklu Üniversitesine (MAÜ) rektör olmak için başuranların sayısı büyük bir rekor kırarak 28'e ulaştı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne aday olan Prof.Dr. Zahir Düz, "Mardin Artuklu Üniversitesi, yapacağı bu seçimle tarihi bir kararla karşı karşıyadır. Burada yapılacak tercih, Üniversitemizin sadece gelecek dört yılını değil; aynı zamanda geleceğini de belirleyecek ve yön verecek akademik ahlâka sahip bir yönetim kadrosunu iş başına getirmek olacaktır. Bu yönetim, akademik ve idari kadro ile birlikte Mardin halkıyla bütünleşen bir anlayış içerisinde olacaktır. Dolayısıyla bu seçim, bir yönetim kadrosunu değil, akademik ve idari personel ile birlikte öğrenci merkezli üniversite anlayışını benimseyen bir yönetimi iş başına getirmek olacaktır. Bu noktada herkes üzerine düşen sorumluluk duygusuyla, şahsi ihtiras ve heveslerden uzak, Üniversitemizin akademik, idari ve fiziki gelişmişliğinin yanı sıra, Mardin'imizin, Ülkemizin gelişmesi ve İnsanlık için adım atma iradesini hissiyatını ortaya koymak zorundadır. Mardin ve Ülke halkı, Üniversite hayattan beklentilerini büyütmeli, Üniversiteleri gerçek misyonlarına uygun vizyona doğru yönlendirmeli ve sistemi birilerine hizmet etmekten insanlığa hizmet edecek bir platforma sürüklemek için azami gayreti gösterecek sorumluluğu hissetmelidir idrak etmelidir. Ben de şahsım adına içinizden çıkan bir evladınız olarak bu sorumluluğu derinden hissederek, Mardinimiz ve insanlığa karşı tim ve bu hissiyatımın sonucu olarak ta adım atmak zorunluluğu görevi taşıdığım sorumluluğun ve şuuru ile olduğum düşüncesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü için adaylığımı açıklamaya karar verdim. Bu duygu ve düşüncelerim ile aziz hemşerilerime, güzide üniversitemizin değerli akademik ve idari personeline ve kıymetli basınımıza en kalbi duygularımla saygı ve selamlarımı sunuyorum.”dedi.

Bırakın ülkemizin bölgemizdeki üniversitelere göre de göreceli olarak geri kalmış görünen Üniversitemizin, bu geri kalmışlığının altında yatan sebepleri iyi bilen biri olarak aday olduğunu anlatan Prof.Dr. Düz, "Üniversiteler, bir şehrin/ Ülkenin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişmesinde oldukça önemli insan kaynaklarından en önemlisidir. , O şehrin/Ülkenin kalbi konumundadır. Çünkü Üniversite dinamik bir kurumdur, daima gelişme ve büyüme ortaya koymaktadır. Bütün kurum ve sistemlerin kuruluş ve gelişme aşamaları bazı sancılı süreçlerden geçmektedir. Bizim Üniversitemizin de bu sancılı sürecinin henüz geçmediğinin ama epeyce yol alınmasına rağmen çok yoğun ve etkin bir şekilde çalışılarak bu sürecin kısaltılması ve asıl misyonunu ortaya koyar hale gelmesi gerekmektedir. "ifadelerine yer verdi.

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
Elif
11.08.2023 / 16:26

Hüseyin Güneş iyi bir insan inşallah ona kısmet olur

Image
Mardin Sevdalısı
10.08.2023 / 22:58

Şimdiki Rektör degişsin de kim gelirse gelsin. Yazıklar olsun MAÜ geriledikçe geriledi onun yüzünden. Siverekli Diyarbakırlı doldurdu üniversiteyi liyakat sıfır! Memleketimize sahip çıkmak zorundayız!!! Mardinliler Mardin'in sesi olmak zorunda! Yeter bu peşkeşler!

Image
Xursi
10.08.2023 / 15:24

Dini kullanarak yönetici olan kişi dinden soğutur

Image
abdullah
10.08.2023 / 14:09

pasta güzel elbette çok fazla kişi bir kaç dilim almak ister

Yorum Yaz