tatlidede

Memur-Sen'den Zam Oranlarına tepki 'Ek zam istiyoruz'

Memur Sen'e bağlı sendikaların Mardin şube başkanları ve temsilcilikleri, memura yapılan zamma tepki gösterdi.
  • 04.01.2023 09:13
Memur-Sen'den Zam Oranlarına tepki 'Ek zam istiyoruz'

Memur Senin organize ettiği Sözleşmelilere Kadro Şenliğine katılan ve burada Memur ve Emekli Maaş Zammını %25 olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğanın bu açıklaması kamuyounda çalışanları ve  memurları tatmin etmedi. 

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkıyla birlikte alacakları zam oranı yüzde 16,48, SSK ve Bağkur emeklilerinin de 6 aylık TÜFE’ye göre alacakları zam oranı 15,40 olarak belirlenmesine Memur-Sen İl Başkanı Abdulselam Demir tepki gösterdi. 

Memur-Sen İl Başkanı Abdulselam Demir, enflasyon farkı ve toplu sözleşme dahil memur zam oranının yüzde 16,48 olarak belirlenmesini kabul edilemez olarak gördüklerini belirterek, "Devletin ilave zam yaparak, Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla; yüzde 16,48 artışa ilave yapılacak 'ek zam' ile kamu görevlilerimizi rahatlatmasını bekliyoruz. 2022 yılında küresel enflasyonist durumdan kamu görevlilerini korumak için ücretlere yüzde 87 zam yapıldığını, gelir vergisi muafiyeti, sözleşmelilere kadro ve ek gösterge gibi birçok düzenlemenin hayata geçirildi. Haklı beklentilere cevap verecek şekilde asgari ücrete yapılan artış, sabit gelirlinin korunması yönünde gösterilen iradenin önemli bir yansımasıdır. Aynı iradenin memur ve emeklilere yapılacak zam oranlarının etkili ve kapsamasını bekliyoruz"dedi.

Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında eridiğine dikkat çeken Demir, "Bu zam oranları hazırlanırken çarşı pazardaki fiyatlar, enflasyon oranları, temel ihtiyaç harcamalarındaki artış, alım gücündeki düşüş gözetilmemiştir. Bu zam oranı memurlar ne de emekliler için gerçekci değildir. Bu oran gerçekleri dikkate almayan, yetersiz, eksik ve beklentilerimizin altında bir tekliftir. Yeniden ilave bir zam beklentimiz ve talebimizin olduğunu hatırlatmak istiyoruz."diye konuştu. 

 

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz